Γ. Αμανατίδης: Άκρον άωτον οι δομές σε ξερονήσια

«Άκρον άωτον» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρων μεταναστών σε ξερονήσια, μιλώντας στον Flash99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

«Ελπίζω αυτές οι φαεινές ιδέες, όπως και το πλωτό φράγμα, το οποίο θα είναι επικίνδυνο και αναποτελεσματικό, να ξεχαστούν. Αυτοί που έχουν αυτές τις ιδέες να μη τις λένε, γιατί εκθέτουν και τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης.

Αναφερόμενος στο πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το μεταναστευτικό- προσφυγικό είπε πως δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Η κυβέρνηση κινείται με χλιαρό τρόπο. Θα πρέπει να ακούσει τη φωνή της αντιπολίτευσης, να έρθει σε συνεννόηση με την αντιπολίτευση για να γίνει η φωνή της χώρας δυνατότερη με ένα συγκεκριμένο , όμως σχέδιο και όχι με αυτά τα οποία βλέπουμε» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως «δεν είναι σωστό και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος η χώρα μας μόνη της. Για αυτό πρέπει να κατευθυνθούμε με πολύ έντονο τρόπο προς την ΕΕ, η οποία έχει μηχανισμούς στους οποίους πρέπει να προστρέξει η ελληνική κυβέρνηση με επιτακτικό τρόπο και εννοώ φυσικά, τη σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ».

Μάλιστα ο κ. Αμανατίδης είπε ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε ήδη να έχει ζητήσει τη Σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ και τον κατηγόρησε ότι διαχειρίζεται το θέμα επικοινωνιακά και όχι αποτελεσματικά.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει καθυστερήσει και δεν ακούει. Κάνει το ίδιο λάθος που έκανε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κάνει επικοινωνιακή διαχείριση με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό και δεν έχει δώσει δείγματα γραφής απέναντι στην ενότητα που αυτή τη στιγμή πρέπει να εκφραστεί στο εσωτερικό για να έχει δυνατή φωνή η χώρα στο εξωτερικό. Δεν έχει ενημερώσει ούτε τους πολιτικούς αρχηγούς, ούτε καν έχει συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Αντίθετα, άφησε να υπάρχουν αντιλήψεις με τις οποίες υπάρχει μία κατάσταση πολεμική».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει ρότα θα διογκωθεί το πρόβλημα.  «Αυτή τη στιγμή η χώρα πρέπει να βάλει την Ευρώπη μπροστά και όχι η Ευρώπη μπροστά την Ελλάδα. Πολύ καλή η συμβολική κίνηση που ήρθαν οι τρεις επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, αλλά χρειάζεται δουλειά και από την Διπλωματία και ένα αρραγές μέτωπο. Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ρότα. Αν δεν το κάνει, θα έχει αρνητικά αποτελέσματα. Θα διογκώσει το πρόβλημα,όπως και έκανε στους επτά μήνες στα νησιά».

Ακόμη, είπε πως η επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης θα διχάσει. «Βλέπω κινήσεις που με θλίβουν, όπως αυτά που γίνονται στα νησιά με την δια ροπάλου επιβολή πραγμάτων, η οποία είναι κυβερνητική  επιλογή- δεν ήταν επιλογή των ΜΑΤ-, όπως το να ακούω χαρακτηρισμούς απέναντι σε εγκύους, να παίρνει ο καθένας μία καραμπίνα και να κάνει ό,τι θέλει.  Είμαστε κράτος δικαίου, έχουμε κανόνες και μηχανισμούς. Βλέπω μία δραματοποίηση πραγμάτων που εξυπηρετεί πολιτικούς στόχους και δεν είναι καλό πράγμα» σημείωσε.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Γ. Αμανατίδης

Δείτε τη ροή ειδήσεων:

Loading