Φύλλο και φτερό το ταξίδι Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χρειαζόταν να ταξιδέψει έως τη Νέα Υόρκη για να επιβεβαιώσει πως ένα προς ένα όλα τα προεκλογικά του επιχειρήματα δεν ήταν τίποτα περισσότερο παρά προσχήματα για μικροκομματικά οφέλη», σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρία «φάουλ»

«Αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε προσώρας τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης έχει μέχρι στιγμής να επιδείξει:

  1. Την παραδοχή του πως η τραγωδία στο Μάτι οφείλεται στην κλιματική αλλαγή. Ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε από το βήμα του ΟΗΕ το χυδαίο μικροπολιτικό παιχνίδι τυμβωρυχίαςπου ενορχήστρωσε όλη την προεκλογική περίοδο.
  2. Τηνπαραδοχή του ότι από «επιζήμια» και «προδοτική» η Συμφωνία των Πρεσπών, πλέον έγινε μία Συμφωνία που πρέπει να τηρηθεί χωρίς καθυστερήσεις.
  3. Την τραγελαφική επικοινωνιακή διαχείριση που επιχείρησε το Μέγαρο Μαξίμου κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, τον οποίον χαρακτήριζαν στις ενημερώσεις τους «ομόλογο» του κ. Μητσοτάκη, ξεχνώντας να αναφέρουν από πού είναι,ενώ στη συνέχεια ως διά μαγείας αφαιρέθηκε από τηλεγράφημά του ΑΠΕ η αρχική αναφορά σε «Βόρεια Μακεδονία».

Γ.Σ.

 

Loading