Foreign Policy: Προς πόλεμο κινούνται Ελλάδα-Τουρκία

Τρόμο προκαλεί το δημοσίευμα του Foreign Policy που αναφέρει πως Ελλάδα και Τουρκία κινούνται αργά προς τον πόλεμο.

Το γνωστό περιοδικό προειδοποιεί ότι η σύγκρουση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας ίσως να καταστεί αναπόφευκτη κατηγορώντας τις δυο πλευρές για ριψοκίνδυνη ρητορική.

Το δημοσίευμα επιχειρεί μια ιστορική αναδρομή στις δηλώσεις που «άναψαν» το φυτίλι μεταξύ των δυο χωρών και εστιάζει στην τελευταία κραυγή πολέμου του Μπιναλί Γιλντιρίμ αναφορικά με το θέμα της σημαίας από τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, όσο και στην τραγωδία με την συντριβή του Mirage 2000-5 που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου.

«Ακόμη και μέσα σε αυτό το επικίνδυνο κλίμα και οι δύο πλευρές ενδίδουν στη ριψοκίνδυνη ρητορική. Στην Τουρκία, ο Ερντογάν και το κόμμα του έχουν ξεκινήσει μία ακόμη πιο επιθετική ρητορική εναντίον της Ελλάδας και στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης επικεφαλής είναι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι η Τουρκία πρέπει να ανακτήσει 18 τουρκικά νησιά που κατέχει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή», αναφέρει το Foreign Policy.

Στο επίκεντρο της κριτικής του βρίσκεται και ο Πάνος Καμμένος, στον οποίο χρεώνει ότι με τα λεγόμενα και τις πράξεις του φέρνει σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα.

Πονοκέφαλος στην εξωτερική πολιτική ο Καμμένος

«Τώρα, ο Καμμένος φέρεται να έχει σχέσεις τόσο με τον πρώην σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλο, όσο και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω του Ιβάν Σαββίδη. Αν και βοήθησε τον Τσίπρα με τις διασυνδέσεις του και τις γνώσεις του για τη λειτουργία του κράτους (ιδιαίτερα αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε βαθύ κράτος) είναι ένας επίμονος πονοκέφαλος στην εξωτερική πολιτική» τονίζεται μεταξύ άλλων.

Foreign Policy: Ελλάδα και Τουρκία κινούνται προς πόλεμο

Loading