Φώφη Γεννηματά: “Δε μπορεί να περιμένει ως το Σεπτέμβρη ο εμβολιασμός των υγειονομικών, υπάρχει προκλητική απάθεια”

Τις δικές της ενστάσεις αναφορικά με το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, με δηλώσεις της στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ-1, «Από τις 6».

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε εντυπωσιακό το ότι τα σχολεία ανοίγουν ακριβώς όπως λειτουργούσαν και πριν από την πανδημία, χωρίς να έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό, ώστε να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός στις τάξεις.

« ….μπορούσε τουλάχιστον ο ένας έλεγχος κάθε Δευτέρα να γίνεται από οργανωμένα συνεργεία του ΕΟΔΥ και ο δεύτερος έλεγχος να γίνεται από τα ίδια τα παιδιά και τους γονείς τους. Δεν γίνεται τούτη την ώρα όλη η ευθύνη να βρίσκεται στους γονείς. Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη αν τα παιδιά αρρωστήσουν μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις; Είναι πάρα πολύ σοβαρό θέμα και έπρεπε η κυβέρνηση να δείξει μεγάλη υπευθυνότητα. Μιλάμε για τα σχολεία δέκα μήνες τώρα. Υπάρχει μία απάθεια προκλητική. Λέμε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά, αλλά να είναι με ασφάλεια. Να μην κινδυνεύουν τα παιδιά, ούτε οι εκπαιδευτικοί».

Η κ. Γεννηματά εξέφρασε τη διαφωνία της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο να συζητηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών τον Σεπτέμβριο, καθώς θεωρεί οτι θα είναι πάρα πολύ αργά. «Δύο πράγματα πρέπει να γίνουν άμεσα. Το πρώτο είναι καμπάνια ενημέρωσης στους υγειονομικούς, τώρα χωρίς άλλη καθυστέρηση. Και το δεύτερο που προτείνω είναι όσοι αρνούνται να εμβολιστούν να μην είναι στην πρώτη γραμμή. Και συζήτηση άμεσα με τους συνταγματολόγους για να δούμε αν μπορεί να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς και μόνο. Όχι το Σεπτέμβριο, όχι κατόπιν εορτής» ανέφερε, εκδηλώνοντας τη δυσφορία της για τη στάση του Πρωθυπουργού στη Βουλή όσον αφορά την αντιπολιτευτική κριτική που ασκεί το Κίνημα Αλλαγής: «Δεν πήρα απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη παρά μόνο απαξιωτικά σχόλια για το πώς κάνω αντιπολίτευση. Εμείς διαπιστευτήρια για το πώς κάνουμε αντιπολίτευση δίνουμε μόνο στον ελληνικό λαό».

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως υπάρχουν δυνατότητες στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προκειμένου να μην κλείσουν από το απόθεμα της υπερφορολόγησης του ΣΥΡΙΖΑ, από τον δανεισμό με πολύ χαμηλά επιτόκια λόγω στήριξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και από το ΕΣΠΑ, από αδιάθετους πόρους, καθώς δεν έχουμε δημοσιονομικούς περιορισμούς αλλά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση της κυβέρνησης, ώστε να στηρίξουν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Όπως υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, είναι τυχοδιωκτισμός να γίνεται λόγος για πρόωρες εκλογές, δεδομένων των άλυτων προβλημάτων και με το ΕΣΥ στο κόκκινο. «Θα πρέπει η χώρα να φτάσει σε σταθερό σημείο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Προφανώς υπάρχει φθορά της κυβέρνησης και η κατακραυγή θα αυξάνεται γιατί ο κόσμος κουράστηκε», ανέφερε συμπληρώνοντας οτι το ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο.

Αναφορικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες στο Κίνημα Αλλαγής, ως προς την ενδυνάμωσή του και την εκλογή νέας ηγεσίας, η κ. Γεννηματά δήλωσε: «Με νύχια και με δόντια θα δώσω τη μάχη να μεγαλώσει τη δύναμή του το Κίνημα Αλλαγής, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις μέσα από την αυτόνομη πορεία του. Ο στόχος είναι όλα τα στελέχη, ανεξάρτητα από προσωπικές φιλοδοξίες, να κωπηλατούμε προς την ίδια μεριά για να ενισχύσουμε το Κίνημα Αλλαγής και τη δημοκρατική παράταξη. Η χώρα χρειάζεται μία νέα αλλαγή».

Τέλος, ερωτηθείσα για το αν πρόκειται να επανέλθει το όνομα “ΠΑΣΟΚ” αντί του τωρινού, η Φώφη Γεννηματά ήταν ξεκάθαρη: «Το ΠΑΣΟΚ είναι μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, υπάρχει και ο ήλιος στα ψηφοδέλτιά του. Τα υπόλοιπα είναι συζητήσεις για εύκολη κατανάλωση. Ήταν τα καλύτερά μας χρόνια με το ΠΑΣΟΚ, μπορούμε να τα ξαναζήσουμε με το Κίνημα Αλλαγής. Για μένα το ΠΑΣΟΚ είναι όλη μου η ζωή».

Δείτε επίσης: Γεραπετρίτης: “Λίγο πριν τη Μεγάλη εβδομάδα θα παρθούν οι αποφάσεις για υπερτοπικές μετακινήσεις το Πάσχα”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading