Φάμελλος: “Η κυβέρνηση τρώει από τα έτοιμα”

«Προς το παρόν η κυβέρνηση τρώει από τα έτοιμα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη του στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά».

Όπως υποστήριξε ο κ. Φάμελλος, «η κυβέρνηση στηρίζεται πολύ στα θέματα της επικοινωνίας και μέσα στη φούρια που έχουν να παρουσιάσουν έργο διά των ανακοινώσεων, ανακοινώνουν έργα που είχαν προχωρήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση, με αποκορύφωμα τις πρόσφατες εμπορικές συμφωνίες με την Κίνα που είχαν κλείσει από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Και πρόσθεσε πως «μέσα σε αυτή τη λογική αισθανόμαστε πολλές φορές την ανάγκη να πούμε ότι η χώρα και στο δημοσιονομικό δρόμο της κανονικότητας της ευρωπαϊκής μπήκε επί ΣΥΡΙΖΑ και πολλές επενδύσεις ξεκίνησαν να σχεδιάζονται και υλοποιούνται τώρα. Θέλουμε να αποδίδονται τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, δεν ισχύει όμως πάντα αυτό».

Κληθείς να απαντήσει στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί την “μπαχαλοποίηση”, απάντησε πως «αυτή  είναι μία προπαγάνδα, ανησυχητική. Είναι γεγονός ότι η ΝΔ προσπαθεί να κάνει πολιτική μέσα από το δόγμα τάξη και ασφάλεια”.

Όπως τόνισε ο κ. Φάμελλος, «κανένας μας δεν υποστηρίζει οποιαδήποτε μπαχαλοποίηση της ζωής μας. Εμείς όλοι ως Ελλάδα ματώσαμε για να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα. Η μπαχαλοποίηση ήταν όταν χρωστάγαμε σε όλους και η Ελλάδα δεν είχε πρόσωπο πουθενά, ήταν το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Αυτή ήταν υποτίμηση της ελληνικής ζωής και της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Αναφερόμενος στην αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ, ο κ. Φάμελλος είπε:

«Στα πανεπιστήμια υπήρχε έτσι και αλλιώς η δυνατότητα να παρέμβει η αστυνομία. Η κυβέρνηση ήθελε να βρει μία γιάφκα για να το πουλήσει περισσότερο επικοινωνιακά, αλλά δεν της βγήκε. Θεωρώ, όμως, ότι και για την αποθήκη που βρέθηκε, η αστυνομία είχε δικαίωμα και πριν την κατάργηση του ασύλου να μπει. Δεν άλλαξε τίποτα η κατάργηση του ασύλου ως προς την αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Άλλαξε όμως ότι μπήκαν τα ΜΑΤ μέσα στη ΑΣΟΕΕ και έδειραν φοιτητές που δεν είχαν καμία σχέση με τη γιάφκα”.

Επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως η κυβέρνηση «αμφισβητεί το δικαίωμα των παιδιών μας να είναι στο δημόσιο πανεπιστήμιο και σε ένα βαθμό και το δημόσιο πανεπιστήμιο» γιατί «δεν το θέλει η ΝΔ, αλλά επιδιώκει να υπάρχει ιδιωτικοποίηση και στην ανώτατη εκπαίδευση, προφανώς έχουν κάποιους κολλητούς που έχουν ΙΕΚ και κολέγια και θέλουν να τους βολέψουν».

«Η κυβέρνηση κινείται χωρίς προγραμματισμό στην ανάπτυξη”

Όσον αφορά στην αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τους προβληματισμούς του το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το «μεγάλο αναπτυξιακό λάθος», καθώς όπως είπε  «μία οριζόντια φορολογική λογική ελαφρύνσεων δεν είναι αναπτυξιακή στρατηγική».

Απεναντίας, ο πρώην υπουργός τόνισε πως “πρέπει να στοχεύσουμε σε κλάδους που έχουν προτεραιότητα για την Ελλάδα, να βρούμε σε ποιες περιοχές έχουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και σε ποιους τομείς η Οικονομία μας έχει μακροπρόθεσμο όφελος για να έχουμε δουλειά για πολλά χρόνια, και υπεραξία και κέρδος”.

«Το real estate έχω μία επιφύλαξη αν έχει τέτοια χαρακτηριστικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση κινείται χωρίς προγραμματισμό στην ανάπτυξη, δεν έχει στόχευση και αν σε όλα αυτά βάλουμε και τη μεγάλη ανησυχία που έχουμε όλοι μας για την κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα, πρέπει να πω ότι στο τελευταίο νομοσχέδιο αφαίρεσε ο κ. Γεωργιάδης την ανάγκη συμβατότητας με την αναπτυξιακή στρατηγική των χρηματοδοτήσεων. Άρα, χρηματοδοτούμε χωρίς σχέδιο και κριτήριο, αυτό είναι ανησυχητικό».

Αναλυτικά όσα είπε ο Σωκράτης Φάμελλος στον Flash 99.4:

Loading