Φ. Κρανιδιώτης: «Σαμαράς ή Καραμανλής για ΠτΔ»

Την άποψη ότι ή ο Αντώνης Σαμαράς, ή ο Κώστας Καραμανλής θα είναι ένας εκ των δύο κατάληλλος για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας εξέφρασε μιλώντας στον Flash 99,4 ο γνωστός δικηγόρος και πρόεδρος της «Νέας Δεξιάς», Φαήλος Κρανιδιώτης.

Ερωτώμενος για την πρόεδρο του ΣτΕ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχει μεγάλη φημολογία ότι θα προταθεί για τη θέση του ΠτΔ, ο κ. Κρανιδιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά, «στις δύσκολες αυτές εποχές, για τη θέση του ΠτΔ θα χρειαζόταν μία προσωπικότητα η οποία έχει μεγαλύτερο εθνικό βάρος. Επίσης, για επίδειξη δύναμης απέναντι στην Αριστερά, τα δύο πρόσωπα που θα ήθελα να δω είναι ή ο Αντώνης Σαμαράς, ή ο Κώστας Καραμανλής. Δεν χρειάζεται κάτι άοσμο». Απαντώντας για το αν «βλέπει» ξανά τον Προκόπη Παυλόπουλο στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κρανιδιώτης τόνισε «πολύ δύσκολα, διότι ο Κ. Μητσοτάκης ήταν ο μοναδικός που τον είχε καταψηφίσει».

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο κ. Κρανιδιώτης τόνισε ότι «συνολικά αποτυπώθηκε η θέση μας. Τα σημαντικά ήταν αυτά που ειπώθηκαν μετά από τον Μάικ Πομπέο και τον Μάικλ Πενς, τα οποία ήταν θετικά».

Για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και τις αιχμές που εξαπέλυσε με αφορμή το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Κρανιδιώτης χαρακτήρισε ως «δείγμα χαμηλού πολιτικού πολιτισμού», το γεγονός ότι «βρίσκεται ο οποιοσδήποτε Έλληνας πρωθυπουργός στο εξωτερικό διαπραγματευόμενος τα εθνικά μας συμφέροντα και να υπάρχουν στην Ελλάδα άνθρωποι οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση μπροστά στα μάτια των ξένων. Θα έπρεπε όταν είναι στο εξωτερικό η ηγεσία μας και διαπραγματεύεται, να επιθυμούμε να πετύχει τα καλύτερα».

«Να αντιλαμβάνεται η Τουρκία ότι η Ελλάδα έχει συμμάχους»

Με αφορμή την υπογραφή της Διακρατικής Συμφωνίας για τον East Med, από τους υπουργούς Ενέργειας Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, καθώς και για την συζήτηση για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35, ο πρόεδρος της «Νέας Δεξιάς», επισήμανε πως «η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα έχει συμμαχίες», ενώ τόνισε πως «είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι Αμερικανοί ότι διατηρούμε καλή σχέση με το Ισραήλ και ότι έχουμε ρόλο στα ενεργειακά συμφέροντα. Η απόφαση της Αμερικής να έχουμε στην κατοχή μας τα F-35, είναι μία επιτυχία».

Ο κ. Κρανιδιώτης εξέφρασε την ανησυχία του για το μεταναστευτικό, ενώ επισήμανε το γεγονός πως «όσες θετικές εξελίξεις και να υπάρχουν στην οικονομία ή σε άλλους τομείς, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, όλα τα θετικά θα εξαερωθούν». Μάλιστα, ο πρόεδρος της «Νέας Δεξιάς», τόνισε πως «πρέπει να απελαθούν οι παράνομοι» και πως «δεν γίνεται να είμαστε οι χρήσιμοι ηλίθιοι του Ερντογάν. Η Τουρκία έχει συνευθύνη στο μεταναστευτικό, διότι συνεργάστηκε με τρομοκρατικές οργανώσεις που “πετσόκοψαν” τη Συρία και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταπονεί τις δυνάμεις ασφαλείας μας».

«Δεν μπορούσε να αντέξει ψυχολογικά τη σύγκρουση με την Ε.Ε. ο Κ. Μητσοτάκης»

Απαντώντας για τον τρόπο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο κ. Κρανιδιώτης τόνισε πως υπάρχουν δύο ζητήματα: «το ένα ζήτημα είναι ιδεολογικό και ψυχολογικό. Ο κ. Μητσοτάκης είχε την άποψη ότι θα έπρεπε να πάμε με τα νερά της Ε.Ε. Δεν μπορούσε να αντέξει ψυχολογικά ότι θα συγκρουστεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρέπει να το πάρει απόφαση, γιατί αλλιώς θα καταστραφεί ο ίδιος και η χώρα. Ο άλλος λόγος είναι ότι φοβάται την επίθεση που θα δεχτεί από το επικοινωνιακό σύστημα εντός και εκτός Ελλάδος. Έβριζαν τον Σαλβίνι, αλλά δυστυχώς οι λύσεις είναι Σαλβίνι. Το… μπάτε σκύλοι αλέστε δεν μπορεί να είναι πολιτική καμίας ευνοούμενης χώρας».

Όλα όσα είπε ο Φαήλος Κρανιδιώτης στον Flash 99,4:

 

 

Loading