Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση επιτέλους να πει το σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας

Σκληρή κριτική ασκεί η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κατηγορώντας την ότι δεν έχει σχέδιο.

Η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στην κυβέρνηση ρωτάει ποιος έχει τις αρμοδιότητες για τους διορισμούς στην Υγεία.

Παράλληλα, η κ. Γενννηματά ζητά από την κυβέρνηση να παρουσιάσει και το σχέδιο που αφορά την Παιδεία, λέγοντας ότι δεν αρκεί η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς, γιατί πρέπει να γνωρίζουν πώς θα προστατεύονται οι μαθητές, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους.

Ολόκληρη η δήλωση της πρόεδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά:

«Είναι ώρα επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του να μας πουν ποιος είναι ο σχεδιασμός τους για την αντιμετώπιση της απειλής της πανδημίας που διευρύνεται και να σταματήσουν τις παλινωδίες, τις αστοχίες, και τις απαράδεκτες λογικές της μεταφοράς ευθυνών στους πολίτες.

Όμως ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι θεωρεί πρωτεύον ζήτημα για το υπουργείο Υγείας όχι την αντιμετώπιση της πανδημίας, για την οποία δεν διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο, αλλά το ποιος έχει τις αρμοδιότητες για τους διορισμούς και τις προσλήψεις. Γι’ αυτό και τις αφαιρεί από τον Υπουργό, προκειμένου η «Μαξίμου ΑΕ» να κάνει ακόμη πιο εύκολα τα ρουσφέτια της.

Ιδιαίτερα για τα σχολεία δεν είναι δυνατόν να ανακοινώνει η Κυβέρνηση μόνο την ημερομηνία έναρξης της σχολικής περιόδου. Οφείλει τώρα να παρουσιάσει τον ολοκληρωμένο προγραμματισμό της για την προστασία της υγείας των μαθητών, των οικογενειών τους και φυσικά των εκπαιδευτικών» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κ. Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης: Σύσκεψη για Covid-19: Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα

Loading