Έρχονται νέα μέτρα ενθάρρυνσης και διευκόλυνσης των εμβολιασμένων

Η συζήτηση για τον ανασχηματισμό έχει στρέψει πάνω της όλα τα φώτα της πολιτικής επικαιρότητας, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να μην αποσπάται η προσοχή τους από την καμπάνια πειθούς για τους εμβολιασμούς. Στο πλαίσιο αυτό έρχονται νέα μέτρα ενθάρρυνσης και διευκόλυνσης των εμβολιασμένων, με την κυβέρνηση να αξιοποιεί κάθε γόνιμη ιδέα για να πειστούν και να ενθαρρυνθούν όσοι κοιτούν καχύποπτα την όλη διαδικασία.  

Επιπλέον, από τις επόμενες μέρες, περίπου χίλιοι ιδιώτες γιατροί -που μέχρι στιγμής συμμετέχουν στο πρόγραμμα- θα μπορούν να προμηθευτούν εμβόλια, ώστε να προχωρούν εμβολιασμούς στα ιατρεία τους ή κατ’ οίκον.

Τι θα ισχύει από αύριο

Ένα άλλο ζήτημα που χρήζει προσοχής αφορά στην ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν από ενδεχόμενη αναστολή εργασίας υγειονομικών.
 Κατά την διάρκεια της μεγάλης έξαρσης της πανδημίας, το Σύστημα Υγείας πιέστηκε αλλά κατάφερε να μη μείνει κανείς που είχε ανάγκη εκτός Εντατικής. Αν τώρα κάποιοι από το υγειονομικό προσωπικό, για λόγους αδιανόητους, επιμένουν να μην κάνουν χρήση του εμβολίου, θα υπάρξει αναστολή των καθηκόντων τους. Για το ενδεχόμενο αυτό, το Υπουργείο Υγείας έχει καταρτίσει επιχειρησιακά σχέδια με διάφορες επιλογές που έχουν να κάνουν με την είσοδο νέου κόσμου στο Σύστημα με την αναδιάταξη του δυναμικού και, ενδεχομένως, με την εκχώρηση κάποιων υπηρεσιών -διοικητικών κυρίως- σε φορείς που θα πληρούν τους όρους.

Πιο συγκεκριμένα: Όλα τα νοσοκομεία και οι Υγειονομικές Περιφέρειες έχουν καταρτίσει επιχειρησιακά σχέδια, έχοντας αποτυπώσει την υφιστάμενη κατάσταση σε όλες τις δομές και τα τμήματα που πιθανόν να αντιμετωπίσουν προβλήματα.


Υπάρχει η πρόβλεψη για προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου, με συγκεκριμένες συμβάσεις, όπως προβλέπει ο νόμος. Υπάρχει η πρόβλεψη για υπηρεσίες outsourcing, δηλαδή για υποστηρικτικές υπηρεσίες στα νοσοκομεία και στις δομές. Έχει σχεδιαστεί και ανακατανομή του προσωπικού στα νοσοκομεία και στις κλινικές εφόσον υπάρξει ανάγκη.  Επίσης, θα υπάρξει πρόνοια για τη διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού  με συμβάσεις θα συνάπτονται απευθείας με την Υγειονομική Περιφέρεια έτσι ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση.

Δείτε επίσης: Σε τροχιά ανασχηματισμού η κυβέρνηση – Ποιοι υπουργοί θεωρούνται αμετακίνητοι (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading