Έρχεται νομοθετικός… καύσωνας στη Βουλή!

Μαζί με τον θερινό καύσωνα, στη Βουλή έρχεται και νομοθετικός… καύσωνας αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει σαφείς εντολές στους υπουργούς του να μην αφήσουν καμία νομοθετική εκκρεμότητα μέχρι τις 6 Αυγούστου, όταν και αναμένεται να σταματήσουν οι εργασίες του Κοινοβουλίου για τον Δεκαπενταύγουστο.

Με τον φημολογούμενο ανασχηματισμό να μετατίθεται – μέχρι νεοτέρας – για το 2022, στο Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούν να έχουν τεθεί προς ψήφιση όλα τα νομοσχέδια που είναι έτοιμα προς ψήφιση. Ο λόγος για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και την επικουρική ασφάλιση, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αλλά και την ψήφιση των μνημονίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το νέο πλαίσιο που θα το διέπει θα παρουσιαστεί από τον αρμόδιο υφυπουργό, Παναγιώτη Τσακλόγλου, στην επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Με ταχύ βήμα προχωρούν και οι αλλαγές στο χώρο της παιδείας, με την Νίκη Κεραμέως να πατά γκάζι όσον αφορά στην υλοποίηση των αλλαγών που θέλει να εφαρμόσει, με πρώτη την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Μετά τις 15 Ιουλίου τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών

Τέλος, όσον αφορά στα μνημόνια της Συμφωνία των Πρεσπών, ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα έρθουν προς κύρωση στη Βουλή το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Άλλωστε, πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο προκαλεί εντάσεις εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με συνεργάτες του πρωθυπουργού να προσπαθούν το τελευταίο διάστημα να κατευνάσουν τις όποιες διαφωνίες οι οποίες προέρχονται από βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας.

Άλμα στην κατάταξη της διεθνούς ανταγωνιστικότητας

Στο μεταξύ άκρως θετικά ήταν τα μηνύματα για την ελληνική οικονομία όσον αφορά στην κατάταξη της χώρας μας στη διεθνή ανταγωνιστικότητα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η Ελλάδα έκανε άλμα 12 θέσεων στον διεθνή δείκτη και πλέον βρίσκεται στην 46η θέση από την 58η που ήταν το 2021

Δείτε επίσης: Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου – Δείτε τα θέματα που θα συζητηθούν

Loading