Επίσκεψη Δ. Βαρτζόπουλου στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων Χαλκηδόνας και Δέλτα

Τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Χαλκηδόνος και Δέλτα επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΝΔ της Β´ Θεσσαλονίκης, Δ. Βαρτζόπουλος, λαμβάνοντας ενημέρωση από τις δημοτικές αρχές και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την λειτουργία, δομή και στελέχωση τους. 

Ο βουλευτής έδωσε συγχαρητήρια στις Αρχές και στους εργαζομένους για την εξαιρετική δουλειά σε καιρούς εξαιρετικά χαλεπούς. 

Ο κ. Βαρτζόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Μετά τη χρεοκοπία του 2010 και τη διάσωση από την  Κυβέρνηση Σαμαρά, η καταστροφή του 2015 και η χαμένη τετραετία της Αριστεράς άφησε το μέσο εισόδημα των Ελλήνων όσο και την μέση κατανάλωσή τους στα χαμηλότερα επίπεδα της Ευρώπης.  Η κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ελλάδα περιορίστηκε στο 76% του μέσου όρου της Ε.Ε. το 2017, από 77% το 2016 και 79% το 2015».

Και υπογράμμισε ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εργατικούς και αγροτικούς πληθυσμούς, όπως π.χ. στους Δήμους Δέλτα και Χαλκηδόνος. 

Ο βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε: «Η συγκροτημένη προσπάθεια ανάπτυξης μετά την αλλαγή του 2019 διακόπηκε από την πανδημία. Η Ελλάς είναι πρώτη στον κόσμο αναλογικά στις δαπάνες αντιμετώπισης των συνεπειών της. Παρά ταύτα οι ανάγκες υποστήριξης των πιο αδυνάμων θα αυξηθούν σημαντικά. Η ανάγκη ύπαρξης μιας ενιαίας, στην δομή και τον τρόπο λειτουργίας, Κοινωνικής Υπηρεσίας, κατά τα βέλτιστα ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι πλέον αδήριτη». 

Τι απαιτείται για τον παραπάνω σκοπό

« α) Η δημιουργία στους Δήμους Διευθύνσεων Κοινωνικών Υπηρεσιών  βάσει του πρότυπου Οργανογράμματος Εσωτερικών Υπηρεσιών, που πρότεινε εδώ και χρόνια η ΕΕΤΑΑ. 

β) Η συνειδητοποίηση του γεγονότος, ότι η εξυπηρέτηση των αναγκών μέσω εκμεταλλεύσεως ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι λύση ανάγκης και προσωρινού χαρακτήρος. 

γ) Η το δυνατόν ταχύτερη πρόσληψη των μονίμων υπαλλήλων της «Βοήθειας στο σπίτι» (προκήρυξη Μαΐου 2020) και η – μέσω ιδιαίτερων διαδικασιών – πρόσληψη ως ΙΔΩΧ των σημερινών εργαζομένων  προγραμμάτων ΕΣΠΑ. 

δ) Η συνειδητοποίηση του γεγονότος, ότι ο πολύ σωστός και επιτυχημένος ψηφιακός εκσυγχρονισμός του κράτους αφορά και εδώ, όπως σε όλον τον κόσμο, τα 3/4 του πληθυσμού. Το υπόλοιπο 1/4, άνθρωποι δηλαδή που για λόγους οικονομικούς, μορφωτικούς, ή σωματικής και ψυχικής αναπηρίας, δεν μπορούν, να επωφεληθούν, κινούνται στο κοινωνικό περιθώριο. Αυτοί χρειάζονται υπηρεσίες ενεργού αναζήτησης και εξυπηρέτησής τους»

Ο κ Βαρτζόπουλος υποσχέθηκε στις Αρχές και στους εργαζομένους σχετική παρέμβαση στη Βουλή και στους αρμοδίους Υπουργούς.

Δείτε επίσης: Δ. Βαρτζόπουλος: « Η πρόκληση Τσαβούσογλου στην Θράκη έχει ήδη απαντηθεί»

Loading