Επικοινωνία Γ. Κουμουτσάκου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ενόψει της αυριανής παρουσίασης της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ Σασόλι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, κατά τη συνομιλία τους, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε τον κρίσιμο και ζωτικής σημασίας ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην υιοθέτηση του νέου Συμφώνου. Παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις και ανησυχίες, υπογραμμίζοντας ότι αυτές είναι κοινές για τα πέντε κράτη-μέλη πρώτης γραμμής (Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα).

Επίσης, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι απαιτείται μια στιβαρή ευρωπαϊκή πολιτική επιστροφών, καθώς και δίκαιη κατανομή του μεταναστευτικού βάρους μεταξύ των κρατών της ΕΕ.

Από την πλευρά του ο κ. Σασόλι, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, αναγνώρισε τη δύσκολη αποστολή που έχουν αναλάβει οι χώρες πρώτης γραμμής στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην αρχή της αλληλεγγύης. Επιπλέον, πρότεινε να υπάρχει κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης επικοινωνία και αλληλοενημέρωση μεταξύ των ομάδων των συνεργατών του και του κ. Κουμουτσάκου.

©Πηγή: amna.gr

Loading