Ενωτικό το κλίμα στη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ

Λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων, για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, μετά τη σύναψη συμφωνίας με τη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Δένδιας έδωσε το στίγμα της συνεδρίασης τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «διαπιστώθηκε εθνική σύμπνοια και ενότητα. Αυτό είναι το δυνατότερο όπλο στη φαρέτρα μας. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα θέματα με σοβαρότητα και ψυχραιμία».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε στις δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση ότι είναι «πέρα από τα συνήθη η όξυνση και οι δυσκολίες πολλές. Η χώρα προσπαθεί να ανατρέψει τετελεσμένα και να τα επιστρέψει. Το εθνικό μέτωπο είναι αρραγές».

Το ίδιο ενωτικός εμφανίστηκε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Συρίγος συμπληρώνοντας ότι «δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό το πράγμα».

Τέλος η Σοφία Σακοράφα που εκπροσώπησε στη συνεδρίαση το ΜέΡΑ25 εμφανίστηκε επίσης ενωτική τονίζοντας πως «η ενημέρωση – συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα. Θα πρέπει να θέσουμε άμεσα το θέμα στους Ευρωπαίους καθώς η Ελλάδα αποτελεί το σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησαν οι Άγγελος Συρίγος και Μακάριος Λαζαρίδης, ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκαν οι Γιώργος Κατρούγκαλος και Ευάγγελος Καλπαδάκης. Από το ΚΙΝΑΛ συμμετείχε ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Πέτρος Ευθυμίου, από την Ελληνική Λύση οι Αντώνιος Μυλωνάκης και Ευάγγελος Φανίδης, ενώ από το ΜέΡΑ25 η Σοφία Σακοράφα.

Loading