Ενίσχυση 20 εκατομμύρια θα πάρουν τα ΜΜΕ – Θ. Λιβάνιος: Στηρίζουμε την υγιή λειτουργία των ΜΜΕ

Με 20 εκατομμύρια ευρώ θα ενισχυθούν οι εφημερίδες, τα περιοδικά, οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί σαν ένα μέτρο στήριξης για όσους επλήγησαν από τις επιπτώσεις της Πανδημίας.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ του υφυπουργού Θοδωρή Λιβάνιου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για τα ΜΜΕ.

Ο κ. Λιβάνιος δήλωσε ότι «το πρόγραμμα χρηματοδότησης αναμένεται να καλύψει το σύνολο των εργοδοτικών εισφορών του 2% προς τον ΕΔΟΕΑΠ για το χρονικό διάστημα 1-12-2017 έως 31-12-2020, ενώ σε όσες επιχειρήσεις έχουν ήδη καταβάλει τις σχετικές εισφορές, θα καταβληθεί ισόποση ενίσχυση». 

Ο στόχος του προγράμματος: «είναι η στήριξη της υγιούς λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης, που επλήγησαν από τις δυσμενείς συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία, ώστε να διαφυλαχθούν οι υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης και η πολυφωνία στην ενημέρωση των πολιτών, με αντικειμενικά κριτήρια, όπως είχαμε δεσμευτεί ήδη από την ψήφιση της σχετικής διάταξης του ν.4779/2021. Και το πιο αντικειμενικό κριτήριο δεν είναι άλλο, εκτός από  τον ετήσιο κύκλο εργασιών κάθε μέσου».

Δείτε επίσης: ΠτΔ: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον αγώνα της αδελφής Κύπρου έως την τελική δικαίωση»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading