Εμενίδου στο Politic.gr: “Αντιδεοντολογική η στάση των ΜΜΕ απέναντι στην Ελλήνων Συνέλευσις”

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Politic.gr παραχώρηση η υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της “Ελλήνων Συνέλευσις”, Νανά Εμενίδου.

Η κ. Εμενίδου μίλησε για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας, υπερασπίστηκε των υποσχέσεων και των στόχων του πολιτικού φορέα της και μίλησε για τα προβλήματα και τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης.

Πώς κρίνετε τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση;

“Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση ήταν επιπόλαια, ανεπαρκής, ανοργάνωτη και ασυντόνιστη και οδήγησε την πλειοψηφία των Ελλήνων σε τραγικές καταστάσεις και δυσάρεστα αποτελέσματα. Δεν υπήρξε επάρκεια στην λήψη μέτρων ολιστικής αντιμετώπισης της πανδημίας. Η ενημέρωση, τα οικονομικά κονδύλια και η λειτουργιά των Δημοσιών υπηρεσιών, ήταν προπαγανδιστική, αποσπασματική, φτωχή και επιπόλαια με πολλές αντιφάσεις.

Τα μέτρα αυτά αντί να ανακουφίσουν τους πολίτες τους οδήγησαν σε καταστάσεις φοβίας και πανικού, ενώ χάθηκαν πολλοί συνάνθρωποι μας εξαιτίας της δυσλειτουργίας του συστήματος της Δημόσιας Υγείας. Τα αποτελέσματα αυτής της άσχημης διαχείρισης της πανδημίας  επιβεβαιώθηκαν και από έρευνα που δημοσιοποίησε η εταιρία «Bloomberg», σύμφωνα με την οποία την κυβέρνηση της Ελλάδας έλαβε την 50η θέση μεταξύ 53 χωρών, ως προς τον χειρισμό της για την αντιμετώπιση της κρίσης,

Επίσης επικριτικά σχόλια για την αποτυχία της, στην διαχείριση της πανδημίας, δέχθηκε η κυβέρνηση της Ελλάδος και ο Πρωθυπουργός της και από την στήλη charlemagne του περιοδικού της Μεγάλης Βρετανίας «Economist».

Όλα αυτά συμβαίνουν στην Δημόσια Υγεία, και οι υπεύθυνοι κρατούντες προσπαθούν να δικαιολογηθούν με το ψεύτικο πρόσχημα ότι τάχα δεν υπάρχει δημόσιο χρήμα και η χώρα είναι φτωχή. Βλέποντας όμως τους Κρατικούς Προϋπολογισμούς και τους Κρατικούς Ισολογισμούς των τελευταίων ετών, με έκπληξη και απορία διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν τεράστια ποσά που ξεπερνούν το 1 τρισεκατομμύριο!

Ως χαρακτηριστικό αποδεικτικό παράδειγμα αναφέρουμε ότι ενώ τα έσοδα του Κρατικού Ισολογισμού του έτους 2019 ξεπέρασαν το 1 τρισεκατομμύριο 160 δισεκατομμύρια ευρώ, τελικά για την Δημόσια Υγεία διατέθηκαν μόνο 4 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου, δηλαδή ένα ποσοστό που μόλις αγγίζει το 0,35%!”

“Απράδεκτη η εξυπηρέτηση των Ελλήνων πολιτών στα Δημόσια Νοσοκομεία”

Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι πάσχει η δημόσια υγεία στη χώρα μας;

“Η Δημόσια Υγεία πάσχει σε όλους τους τομείς της. Δεν υπάρχει μέριμνα, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές, δεν υπάρχει επαρκής ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών, αφού τα χρήματα των Ασφαλιστικών Ταμείων έχουν αδειάσει από την κατασπατάληση και την κλοπή, δεν υπάρχει επαρκές νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό, δεν υπάρχουν τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά, στα Δημόσια Νοσοκομεία και στις Υγειονομικές Υπηρεσίες.

Πολλά από τα κτίρια των Δημόσιων Νοσοκομείων παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης. Παρατημένοι προαύλιου χώροι, ξεχαρβαλωμένα κρεβάτια, ρημαγμένες ντουλάπες και κομοδίνα, κατεστραμμένες τουαλέτες, με ελάχιστη έως και καθόλου απολύμανση αυτών.

Η εξυπηρέτηση των ελλήνων πολιτών στα Δημόσια Νοσοκομεία είναι απαράδεκτη και οι καθημερινές εικόνες που αντικρίζει ο ασθενής που προσέρχεται σε αυτά είναι τριτοκοσμικές. Οι Έλληνες ασθενείς στοιβάζονται σε ατελείωτες ουρές για παρά πολλές ώρες μέχρι να εξυπηρετηθούν. Οι φωνές απόγνωσης, οι διαμαρτυρίες, η γκρίνια, το αρρωστημένο κλίμα, έχουν ωθήσει τους ανθρώπους αναγκαστικά να  καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα της υγείας με τεράστιο οικονομικό κόστος, σε μια περίοδο που βιώνουν τεράστια οικονομική κρίση”.

Σε περίπτωση που ο ελληνικός λαός σας στείλει στο Κοινοβούλιο στις επόμενες εκλογές, ποιες θα ήταν οι πρώτες πρωτοβουλίες που θα παίρνατε στον τομέα της υγείας;

“Ο πολιτικός φορέας της «Ελλήνων Συνέλευσις» έχει καθορισμένη δομή και τρόπο δράσης που περιγράφεται στο Καταστατικό του. Ο τρόπος δράσης είναι συλλογικός και δεν στηρίζεται σε ανεξάρτητες πρωτοβουλίες. Στις προγραμματικές δηλώσεις του φορέα, αναγράφεται το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί στον τομέα της Υγείας. Η υγεία είναι υποχρέωση για δωρεάν παροχή της Πολιτείας προς τους πολίτες της και πρωταρχικός τομέας για την Ελλήνων Πολιτεία.

Η Πολιτεία θα προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις για μία ολιστική κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών.

Θα εφαρμοστούν οι Προγραμματικές δηλώσεις του Πολιτικού Φορέα Ελλήνων Συνέλευσης στον τομέα της Υγείας, από τις οποίες έχω να αναφέρω τις εξής:

1. Θα προχωρήσει σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που θα σέβονται την προσωπικότητα του κάθε Έλληνα Πολίτη για τις πιο ιδανικές συνθήκες παραμονής εντός αυτών.

2. Τα νοσοκομεία αυτά θα καλύπτονται πλήρως από το πιο εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.

3. Τα νοσοκομεία θα κατασκευαστούν σε περιβάλλον τέτοιο που να προάγεται η αισθητική των πολιτών σε ύψιστο βαθμό.

4. Είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα φέρει την ευθύνη έναντι της Πολιτείας με απεριόριστη δυναμική δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων τα οποία θα
κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.

5. Τα φάρμακα αυτά έκτος από φυσικής προέλευσης, που είναι το ιδανικότερο, θα είναι μίξη φυσικής και τεχνικής φαρμακολογίας με τις λιγότερες αντενδείξεις.

6. Εκτός από την λεγόμενη κλασσική ιατρική θα ενισχυθούν μέγιστα οι εναλλακτικές θεραπείες σε αντίστοιχα ιδανικές εγκαταστάσεις για ιαματική θεραπεία, για υδροθεραπεία, φυτοθεραπεία,
αρωματοθεραπεία κλπ.

7. Το κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι οι πολίτες της να διαβιώνουν σε ένα περιβάλλον το οποίο να προάγει την υγεία με διατροφή ελληνική- μεσογειακή, με νερό όπως μας το προσφέρει η μητέρα φύση και με καθαρό αέρα.

8. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα απεξάρτησης και αποτοξίνωσης και επανένταξης στην υγιή λειτουργία της πολιτείας για εξαρτημένα άτομα.

9. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα περίθαλψης – θεραπευτηρίων για ψυχολογικές ασθένειες με υποστηρικτικά κέντρα που θα παρέχουν εξάσκηση πνεύματος και σώματος με σκοπό την ενεργή λειτουργία του ατόμου στην Ελλήνων Πολιτεία.

10. Η Ελλήνων Πολιτεία θα χρηματοδοτήσει με ό,τι ποσά χρειάζονται για το άνοιγμα των τεράστιων Ελλάνιων θεραπευτικών Τεχνικών. Έτσι θα αναβιώσουν τα θεραπευτήρια σε σύγχρονα Ασκληπιεία στην σωστή τους βάση.

“Ο χώρος των μίντια εκβιάζεται από το καθεστώς της κομματοκρατίας”

Είστε ικανοποιημένη από την προβολή του πολιτικού σας φορέα από τα ΜΜΕ;

“Δεν είμαι ικανοποιημένη, διότι δεν έχουν προβληθεί καθόλου, ούτε οι Προγραμματικές Δηλώσεις, ούτε η Ιδρυτική Διακήρυξη του Πολιτικού Φορέα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ούτε έχει δοθεί βήμα στους υποψήφιους βουλευτές, ώστε να μπορέσουν να προβάλλουν τις αλήθειες και τις αποδείξεις. Αντίθετα η στάση τους είναι αντιδεοντολογική, με ψέματα και αντινόηση κατά του Πολιτικού Φορέα και του ίδιου του Προέδρου του Αρτέμη Σώρρα, τον οποίο έχουν κατασυκοφαντήσει, χωρίς να δείξουν όλες τις αθωωτικές αποφάσεις υπέρ του. Δεν έχουν ενημερώσει, ούτε έχουν κάνει ούτε ένα ρεπορτάζ για τις εκατοντάδες επιθέσεις που έχουν δεχτεί από παρακρατικούς μηχανισμούς τα Γραφεία των Τοπικών Οργανισμών της Ελλήνων Συνέλευσης”.

Πώς αξιολογείτε γενικότερα το χώρο των μίντια στην Ελλάδα;

“Ενώ οι συχνότητες ανήκουν στους Έλληνες πολίτες και θα έπρεπε να ενημερώνονται μέσα αυτές με αντικειμενικό τρόπο για όλα τα θέματα που τους αφορούν, ο χώρος των μιντια στην Ελλάδα δεν είναι ανεξάρτητος, αλλά είναι χώρος που ελέγχεται, άλλα και εκβιάζεται από το καθεστώς της Κομματοκρατίας και των ιδιωτών Τραπεζιτών, καθώς είναι δέσμια των δανείων που τους έχουν χορηγηθεί, αλλά και επιδοτούνται με Δημόσιο χρήμα, το όποιο διαχειρίζονται κατά το δοκούν οι κομματικές κυβερνήσεις  για να προβάλουν όσες υποκειμενικές «ειδήσεις» θέλουν να προβάλλουν αυτές μέσω των μίντια, (τηλεοπτικά κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες, περιοδικά), στους Έλληνες πολίτες. Το γεγονός αυτό έχει δημόσια έχει παραδεχτεί και ο δημοσιογράφος Νίκος Ευαγγελάτος, ο όποιος ούτε λίγο, ούτε πολύ ανέφερε ότι «τις ειδήσεις μας τις σερβίρουν τα Υπουργεία»”.

“Αυτοί που μας κατηγορούν δεν έχουν μελετήσει το καταστατικό μας”

Αρκετοί κατηγορούν την Ελλήνων Συνέλευσις για εύκολες υποσχέσεις και ανέφικτους στόχους. Τι έχετε να απαντήσετε;

“Αυτοί που κατηγορούν την «Ελλήνων Συνέλευσις» για εύκολες υποσχέσεις και ανέφικτους στόχους, προφανώς δεν έχουν ακόμη μελετήσει και ελέγξει το Καταστατικό, την Ιδρυτική Διακήρυξη και τις Προγραμματικές Δηλώσεις του Πολιτικού Φορέα του Έθνους των Ελλήνων και έχουν κάνει συνειρμούς που παραπέμπουν σε μεθόδους της Κομματοκρατίας.

Όλα αυτά τα έγγραφα του Πολιτικού φορέα έχουν κατατεθεί και αφού ελέγχτηκαν έλαβαν την έγκριση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου με αριθμό πρωτοκόλλου 6199/4-9-2015.

Οι Προγραμματικές Δηλώσεις της «Ελλήνων Συνέλευσις» είναι στηριγμένες επάνω στις οικονομικές προσφορές του Αρτέμη Σώρρα προς την Κυρίαρχη Ελληνική Δημοκρατία καθώς επίσης και στο πρόγραμμα των 2,3 τρις Ευρώ το οποίο έχει κατατεθεί στα Ταμεία Κληρονομικών Κεφαλαίων των αυτοχθόνων κυρίαρχων Ελλήνων. Αυτά συνοδεύονται με σειρά αδιαμφισβήτητων και αδιαφιλονίκητων διαπιστευτηρίων και νομιμοποιητικών έγγραφων που επικυρώνουν την εγκυρότητα, γνησιότητα και ισχύ τους. Τα εργαλεία και ο πλούτος που περιέχουν είναι πλέον εκχωρηθείσα περιουσία υπέρ των ελλήνων, της Ελλάδος και του εν γένει απανταχού ελληνισμού”.

Είστε υποψήφια βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης. Ποιες είναι οι μεγάλες αδυναμίες και ποια τα πλεονεκτήματα της συμπρωτεύουσας;

“Οι μεγάλες αδυναμίες της πόλης της Θεσσαλονίκης είναι οι εξής:

1. Η άναρχη δόμηση του συνόλου της πόλης. Άθλια πολυώροφα κτίρια με διαμερίσματα στοιβαγμένα σαν κλούβια, σπίτια χωρίς αυλές. Ελάχιστα πάρκα, λίγες πλατείες, ελάχιστα λουλούδια, δένδρα, και αρκετά κακότεχνα και αντιαισθητικά οθωμανικά και βυζαντινά κτίσματα. 

2. Το τσιμέντωμα και η βρωμιά σε πολλούς δρόμους, σχεδόν όλου του εσωτερικού περιβάλλοντος της πόλης, η έλλειψη πρασίνου, ελάχιστα δένδρα, κλειστά εγκαταλειμμένα μαγαζιά. Ελάχιστοι έως καθόλου χώροι αναψυχής.    

3. Το κυκλοφοριακό χάος των αυτοκινήτων και των λεωφορείων, με ηχορύπανση από κορναρίσματα. Οι στενοί δρόμοι που γίνονται ακόμη στενότεροι από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Οι κατασκευές του Μετρό που «δεν λεν» να τελειώσουν. Ο περιορισμός των ελεύθερων Δημοτικών Παρκινγκ.  

4. Η δυσωδία, η μόλυνση και οι βρωμιές της παράλιας θάλασσας στο λιμάνι και σε όλη την ακτογραμμή της πόλης.

Τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης απορρέουν από την πλεονεκτική γεωγραφικής θέσης της πόλης, ως κέντρο της Μακεδονίας και στον μυχό του Θερμαϊκού κόλπου και είναι:

1. Αποτελεί ισχυρό τουριστικό πόλο έλξης, εξαιτίας της ιστορίας της που είναι συνδεμένη με την χρυσή  περίοδο των Μακεδόνων βασιλέων Φιλίππου Α, Β και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του φυσικού κάλλους του χώρου εις τον οποίο έχει ιδρυθεί η πόλη, αλλά και του κάλους του περιβάλλοντος χώρου και των γειτονικών περιοχών.

2. Έχει πολλές και σπουδαίες δυνατότητες ανάπτυξης και ανάδειξης σε όλους τους τομείς.

3. Αποτελεί κέντρο με τεράστιες και ανεξάντλητες οικονομικές και εμπορικές δυνατότητες”. 

Δείτε τη ροή ειδήσεων

Loading