Ελλάδα – Σκόπια: Σε ανοδική πορεία οι σχέσεις των δύο χωρών

Οι σχέσεις των δυο χωρών και η συνεπής εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης του Δένδια με τον Οσμάνι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδα τόνισε την ανάγκη της πιστής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών τονίζοντας ότι: «Η πλήρης, συνεπής και με καλή πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι το απαραίτητο θεμέλιο, η απαραίτητη προϋπόθεση για να ενισχυθούν περισσότερο ακόμη οι σχέσεις μας και να υλοποιηθεί το κοινό μας όραμα για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια»

Ο κ. Δένδιας απευθυνόμενος στον κ. Οσμάνι τόνισε την υποστήριξη της Ελλάδα για την Ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ τονίζοντας ότι: «Η Ελλάδα και θέλει και μπορεί να είναι ο στενότερος σύμμαχος της Βόρειας Μακεδονίας και ο καλύτερος φίλος της. Η Ελλάδα, ως άμεσος γείτονας, έχει κάθε λόγο και συμφέρον να εξασφαλισθεί η σταθερότητα, η ασφάλεια και η ευημερία της χώρας σας και του λαού σας. Και πάντα λέμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας, ότι τα Δυτικά Βαλκάνια δεν πρέπει να επιτραπεί να γίνουν ποτέ ξανά η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων»

Ο κ.Δένδιας αναφέρθηκε και στην δέσμευση της Βόρειας Μακεδονίας να ακολουθήσει και να ολοκληρώσει τον δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αφήνοντας πίσω τους αναχρονισμούς.

«Θεωρούμε ότι έχετε επιλέξει ως κυβέρνηση να εγκαταλείψετε οριστικά την Βαλκανιοποίηση του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα και να προσχωρήσετε στο κοινό ευρωπαϊκό όραμα του 21ου αιώνα. Ότι έχετε απορρίψει αποφασιστικά αναχρονιστικά οράματα, αντιλήψεις που ανατρέχουν σε άλλους καιρούς, σε παλιές εποχές. Άλλοι, στην ευρύτερη περιοχή μας, προπαγανδίζουν αδιέξοδη επιστροφή σε αυτοκρατορίες του χθες, σε ζώνες νεο-οθωμανικής επιρροής, παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο, κατέχουν παράνομα εδάφη άλλων χωρών, προσπαθούν να απομακρύνουν τα Δυτικά Βαλκάνια από την Ευρωπαϊκή οδό»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας ευχαρίστησε την Ελλάδα για την στήριξη της για την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, και για το γεγονός ότι η χώρα μας έστειλε 120.000 δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ο κ. Οσμάνι ανέφερε ότι η επίσκεψη του Δένδια συμβάλει στην ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων τους.

Δείτε επίσης: OnlyFans: Δεν θα απαγορεύεται τελικά το “καυτό” περιεχόμενο

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή
που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading