Εκνευρισμός Τσίπρα με αρκετούς τομεάρχες του

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πεπεισμένος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το συντομότερο δυνατό, ακόμα και τον Ιούλιο.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Δείχνει, μάλιστα, αποφασισμένος να πετάξει δημοσίως το γάντι στον πρωθυπουργό και να τον προκαλέσει σε μάχη.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τη χθεσινή (Τετάρτη του Πάσχα) τηλεδιάσκεψή του με τους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ τους έθεσε στην ουσία σε προεκλογική ετοιμότητα, ζητώντας τους τη δική τους συνεισφορά ανά τομέα στο υπό διαμόρφωση πρόγραμμα του κόμματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος είναι με αρκετούς από τους τομεάρχες του, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν βρει ευκαιρία, λόγω κοροναΐού, ημιλειτουργίας της Βουλής και Πάσχα, να κάνουν άτυπες διακοπές.

Είναι χαρακτηριστική, μάλιστα, η περίπτωση τομεάρχη πρώην υπουργού τον οποίο αναζητούσε στην Αθήνα ο κ. Τσίπρας για να τον βρει τελικώς στη μακρινή εκλογική του περιφέρεια!

Την ίδια ώρα, ο πρώην πρωθυπουργός είναι απογοητευμένος κι από τη χλιαρή αντιπολίτευση που έχει ασκηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Βουλή, ιδίως για ζητήματα τα οποία είναι βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το τι συμβαίνει με το χρηματοδοτικό μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ, αλλά και την αδιαφανή επιδότηση ορισμένων ΜΜΕ.

Και με τους 53+

Ο εκνευρισμός του κατευθύνεται κυρίως σε στελέχη των 53+, τα οποία συνεργάτες του κ. Τσίπρα κατηγορούν πως διακινούν σενάρια αντικατάστασης του νυν προέδρου σε περίπτωση νέας εκλογικής ήττας του από τον κ. Μητσοτάκη.

Οι ίδιες πηγές αποκλείουν οποιαδήποτε αμφισβήτηση Τσίπρα ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία στηθούν κάλπες άμεσα και το κόμμα παραμείνει στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Loading