Εκκωφαντική η απουσία της Θεσσαλονίκης από τον κυβερνητικό ανασχηματισμό

Το χειρότερο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι από την όλη περιπέτεια του επεισοδιακού ανασχηματισμού και της έλλειψης εκπροσώπησης από τη Θεσσαλονίκη, βγαίνει “τσαλακωμένο” το προσωπικό του προφίλ.

Σε βαρύ κλίμα, μετά τα απόνερα του χθεσινού ανασχηματισμού και της μη αποδοχής από τον Ευάγγελο Αποστολάκη της θέσης του νέου υπουργού πολιτικής προστασίας, γίνεται η συνεδρίαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Για άλλη μία φορά η Θεσσαλονίκη “απουσίαζε” από το χθεσινό ανασχηματισμό, αφού κανένας βουλευτής της Α’ και Β’ περιφέρειας της ΝΔ δεν αξιοποιήθηκε στο κυβερνητικό σχήμα. Αυτό δημιουργεί μεγάλη πικρία και αναταραχή ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ αλλά και οργή και αγανάκτηση στους Θεσσαλονικείς, που βλέπουν τους εκπροσώπους του νομού τους να μην χρησιμοποιούνται στις κυβερνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι φήμες που υπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες περί πιθανής υπουργοποίησης ορισμένων βουλευτών της Θεσσαλονίκης, για άλλη μια φορά διαψεύστηκαν.

Το γεγονός ότι από τα συνολικά 57 μέλη που έχει το νέο κυβερνητικό σχήμα, μόνον δύο προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη, δεν το χαρακτηρίζει κάποιος ως επαρκή εκπροσώπηση. Στον παλιό Σταύρο Καλαφάτη ο οποίος παρέμεινε στη θέση του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), στην οποία άλλωστε, είχε τοποθετηθεί στον προηγούμενο μίνι ανασχηματισμό, προσετέθη αυτή τη φορά ο Γιώργος Καραγιάννης, ως υφυπουργός Υποδομών.

Η πενιχρή εκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης στην κυβέρνηση, επαναφέρει τη συζήτηση περί της “γαλάζιας” κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης στη δεύτερη πολυπληθέστερη εκλογική περιφέρεια, ένα θέμα το οποίο θα απασχολήσει σίγουρα τον πρωθυπουργό όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών. Το βαρύ κλίμα πρέπει να το λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του ο Πρωθυπουργός γιατί η Θεσσαλονίκη θα στείλει το μήνυμά της στις εκλογές, το οποίο προβλέπεται να είναι αρνητικό και ηχηρό.

Δείτε επίσης: Ανασχηματισμός να’χαμε να λέγαμε και το αρνητικό ισοζύγιο των εντυπώσεων

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading