ΕΚ- Βαγγέλης Μεϊμάράκης: «Το μεταναστευτικό ζήτημα αφορά την ίδια την ύπαρξη της ΕΕ»

«Το μεταναστευτικό ζήτημα αφορά την ίδια την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση για την κατάσταση στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και  επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Προέτρεψε, δε, την ΕΕ να αποδείξει ότι είναι ισχυρή απέναντι σε «προκλητικούς ηγέτες χωρίς να εκβιάζεται» και τόνισε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν πρέπει να καταλάβει πως «στις πλάτες απελπισμένων ανθρώπων και με απάνθρωπες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν έντιμες διαπραγματεύσεις».

Η παρέμβαση του κ. Μεϊμαράκη έχει ως εξής:

«Ο κ. Βέμπερ με την ομιλία του έθεσε σωστά το πλαίσιο της συζήτησης και των κινήσεων που πρέπει να κάνουμε και το προσυπογράφω απόλυτα, διότι η κρίση στα σύνορα της Ευρώπης, με αποκλειστική ευθύνη της  Τουρκίας, αποτελεί μια πρωτοφανή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αξιών που χαρακτηρίζουν την Ένωσή μας, τις οποίες και υπερασπίζεται σήμερα η Ελληνική κυβέρνηση μαζί με την αντιπολίτευση, γιατί  ο κ. Τσίπρας έχει συμφωνήσει με τις κινήσεις της σημερινής κυβέρνησης.

Αποτελεί όμως και μια ιδανική συγκυρία για την ΕΕ να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να δείξει έμπρακτα ότι είναι ισχυρή απέναντι σε προκλητικούς ηγέτες, χωρίς να εκβιάζεται από τέτοιου είδους συμπεριφορές και ενέργειες.

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό αφορά την ίδια την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουμε επανειλημμένα αποδείξει ότι κατανοούμε τα προβλήματα της Τουρκίας και είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε για την επίλυση τους, με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τις αρχές τις καλής γειτονίας, που ο Πρόεδρος Ερντογάν απαξιώνει. Πρέπει να καταλάβει ότι στις πλάτες απελπισμένων ανθρώπων και με απάνθρωπες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν έντιμες διαπραγματεύσεις και δεν μπορεί να είναι συνομιλητής  μας αν δεν αλλάξει τακτική».

Πρέπει να καταλάβει ότι στις πλάτες απελπισμένων ανθρώπων και με απάνθρωπες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν έντιμες διαπραγματεύσεις και δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας αν δεν αλλάξει τακτική».

©Πηγή: amna.gr

Loading