Ε. Αγαθοπούλου: Το οκτάωρο είχε στην ουσία καταργηθεί με τις μνημονιακές ρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (vid)

Στην εκπομπή «Οι Απέναντι» του ATLAS TV παραχώρησε συνέντευξη η βουλευτής Κιλκίς με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ειρήνη Αγαθοπούλου – Συζητήθηκε το εργασιακό νομοσχέδιο, τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και το «επεισόδιο» μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Τασούλα στη Βουλή.

Όσον αφορά το εργατικό νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη η κ. Αγαθοπούλου δήλωσε πως «εκτός από το ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί κατά του νομοσχεδίου, στην ακρόαση των φορέων [στην επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο] ήταν ελάχιστοι οι φορείς που στήριξαν το νομοσχέδιο αυτό», και αυτό παρά το γεγονός «το 70% των φορέων το είχε καλέσει η Νέα Δημοκρατία».

H κ. Αγαθοπούλου συνεχίζοντας την αναφορά της στο εργασιακό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε επίσης πως «το οκτάωρο δεν έρχεται να καταργηθεί με αυτό τον νόμο», αλλά πως «είχε καταργηθεί πολύ πιο πριν με τις μνημονιακές ρυθμίσεις που έφεραν τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ». «Τι κάνει αυτό το νομοσχέδιο; Έρχεται να το νομιμοποίησει αυτό. Έρχεται να νομιμοποίησει τις περισσότερες υπερωρίες και την καταστρατήγηση του ωραρίου και μάλιστα αποδυναμώνοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς», δήλωσε η κ. Αγαθοπούλου.

Η συνέντευξη στην Ειρήνη Αγαθοπούλου είναι από την αρχή του βίντεο έως περίπου το 15o λεπτό:

Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας

Η κ. Αγαθοπούλου δήλωσε σχετικά με τις δανειακές υποχρεώσεις της κυβερνητικής παράταξης πως «όσο είναι πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης τα τελευταία 4 χρόνια αυξήθηκαν κατα 118 εκατ. ευρώ στις πλάτες ενός φορολογούμενου λαού που δεν μπορεί σήμερα να πάρει ουτε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για 2 και 3 και 5 χιλιάδες ευρώ».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνέχισε αναφερόμενη στο «επεισόδιο» μεταξύ του κ. Τσίπρα και του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα κατά την Ώρα του Πρωθυπουργού, έναν θεσμό που «ο κ. Μητσοτάκης έχει απαξιώσει πλήρως». «Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε για άλλη μια φορά να μην έρθει στη Βουλή, να απαξιώσει και το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία και ο κ. Τασούλας έπαιξε τον ρόλο του κομματάρχη», δήλωσε η κ. Αγαθοπούλου.

Στο τελικό στάδιο της συνέντευξης η κ. Αγαθοπούλου ερωτήθηκε να σχολιάσει – καθώς εκτός από βουλευτής έχει και την ιδιότητα της φαρμακοπειού – την απόφαση των φαρμακοπειών να σταματήσουν τη διάθεση self test.

Δείτε επίσης: Ν. Καραγιαννακίδης: Είναι αντισυνταγματικό να βγει νόμος που να λέει ”Είναι υποχρεωμένοι οι Έλληνες να εμβολιαστούν”

Loading