Δηλώσεις από την Σ. Αναγνωστοπούλου για την εύρεση του πίνακα του Πικάσο

Σε σχολιασμό της ανακοίνωσης για την εύρεση του πίνακα του Πικάσο προέβη τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου χρησιμοποιώντας τον χαρακτηρισμό “κακόγουστη φαρσοκωμωδία”.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η υπουργός Πολιτισμού βάζει την προσωπική της σφραγίδα σε εγκλήματα κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς, αυτή τη φορά όμως προχωρά και ένα βήμα παραπέρα, τοποθετώντας ένα έργο τέχνης στο κέντρο μιας κακόγουστης φαρσοκωμωδίας», τονίζει η Σ. Αναγνωστοπούλου με την σημερινή της δήλωση, επισημαίνοντας ότι «ο πίνακας  του Πικάσο, με την εμβληματική αφιέρωση «στον Ελληνικό Λαό, φόρο τιμής από τον Πικάσο» αφού πρώτα «κακοποιήθηκε» σε μια ρεματιά στην Κερατέα, δυστυχώς χρησιμοποιήθηκε με τον πιο ανάρμοστο και ασεβή τρόπο και στην επικοινωνιακή φιέστα που έστησαν ο κύριος Χρυσοχοίδης και  η  κυρία Μενδώνη για την εξιχνίαση της κλοπής του».

«Το έργο τέχνης τοποθετήθηκε  ως ντεκόρ θριάμβου της ελληνικής κυβέρνησης στη πανηγυρική συνέντευξη τύπου, εκτέθηκε στα φλας των δημοσιογράφων, έπεσε(!) και επανατοποθετήθηκε με γυμνά χέρια στη θέση του», συμπληρώνει.

Συνεχίζει λέγοντας πως «Επιπλέον, η σημερινή υπουργός πολιτισμού που ήταν γενική γραμματέας το 2012, όταν εκλάπησαν τα τρία έργα από την Εθνική Πινακοθήκη, λόγω των ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας, δε μας έχει πει ακόμα ούτε μισή λέξη για το αν εξέτασαν οι ειδικοί του υπουργείου Πολιτισμού τους πίνακες που βρήκαν», κι έπειτα θέτει τα εξής ερωτήματα: «Πιστοποιήθηκε η γνησιότητά τους; Συντηρήθηκαν από ειδικούς;  Υπήρχαν υπάλληλοι συντηρητές έργων τέχνης του ΥΠΠΟ,  κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου  για να διασφαλίσουν την ακεραιότητα του πίνακα από ενδεχόμενο ατύχημα; Τι σημαίνει η δήλωση «οι πίνακες ήταν σε καλή κατάσταση»; Θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον τρίτο πίνακα που καταστράφηκε, ένα σχέδιο που αποδίδεται στον Ιταλό Γκουλιέλμο Κάτσια.

Η κ. Αναγνωστοπούλου κλείνει με τα παρακάτω λόγια: «Πόσες ιαχές μιας κούφιας αριστείας συνδέουν άραγε  έναν ελαιοχρωματιστή καθ’ ομολογίαν δράστη και αφοσιωμένο «λάτρη της τέχνης», μια υπουργό Πολιτισμού  που τσιμεντώνει και ακρωτηριάζει μνημεία και έναν υπουργό Προστασίας του Πολίτη που επαίρεται για τις κατασταλτικές του πρακτικές, ενώ έχει ακόμα ελεύθερο τον Παππά της Χρυσής Αυγής να τριγυρίζει ανάμεσα μας; Χρειαζόμαστε κάποιες  απαντήσεις, όχι αλαζονικές φανφάρες».

Δείτε επίσης: Αντίδραση Τσίπρα για τον πίνακα του Πικάσο

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading