Διαφωνία Πλεύρη – Πολάκη στη Βουλή

Σε αντιπαράθεση ήρθαν ο Παύλος Πολάκης με τον νέο υπουργό Υγείας, Θάνο Πλέυρη.

Ο κ Πλεύρης υποστήριξε πως η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έχει αποτέλεσμα με τον κ Πολάκη να διαφωνεί αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Ο κ Πολάκης ζήτησε να αρθούν οι αναστολές ενώ και πάλι έθεσε το θέμα των φαρμάκων ως εναλλακτική μορφή προστασίας από τον ιό.

«Μιλάμε μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας με πάνω από 8,5 χιλ. νεκρούς εκτός ΜΕΘ. Το 4ο κύμα είναι προ των πυλών με μετάλλαξη που τα δεδομένα, δείχνουν ότι δεν καλύπτεται (από εμβολιασμό). Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά η επιδημιολογική εικόνα σε λίγο καιρό θα προσομοιάζει με το Ισραήλ που χθες είχε 16.800 κρούσματα και σε αυτό το δεδομένο, αντί να ρίξετε το βάρος της δουλειάς και της προσπάθειάς σας, εσείς σε ιδεοληπτική εμμονή ότι για όλα θα μας σώσει το εμβόλιο βγάζετε σε αναστολή υγειονομικούς που δεν περισσεύει κανένας», είπε ο Π. Πολάκης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Χθες το Ισραήλ είχε 42 θανάτους! Εμείς είχαμε 2.800 περιστατικά, το 10% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι δις εμβολιασμένοι, δεν είναι μικρό ποσοστό κ. Πλέυρη και θα μεγαλώσει και είχαμε 33 θανάτους! Οφείλετε και στα θεραπευτικά όπλα που χρησιμοποιείς. Φέρτε τα αντισώματα, έχουν αποτέλεσμα. Θα καταστεί ενδημικός ο κορωνοϊός και μπορεί να κάνουμε κάθε χρόνο εμβόλιο».

Δεν μπορεί να χειροκροτάτε Πολάκη

«Αν είστε αναφανδόν υπέρ του εμβολιασμού δεν μπορεί να χειροκροτείτε όταν ο κ. Πολάκης μιλά για ιδεοληψία εμβολιασμών. Επιλέξατε ομιλητή να απαντήσει στον υπουργό υγείας σε θέμα που έχει σχέση με τις αναστολές, έναν υγειονομικό που δεν θέλει να εμβολιαστεί και τον χειροκροτήσατε», απάντησε ο κ. Πλεύρης.

Στη συνέχεια είπε: «Είπε αντιεπιστημονικά πράγματα ότι δεν πιάνονται οι μεταλλάξεις από τα εμβόλια! Αν υπάρξουν εναλλακτικές θεραπείες θα ενταχθούν στο σύστημα αλλά αυτό δεν αντικαθιστά εμβολιασμό! Κάποιοι καλούν την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει φάρμακα χωρίς έγκριση και είναι οι ίδιοι που εκφράζουν ανησυχίες για το αν τα εμβόλια που έχουν περάσει κλινικές φάσεις, έχουν δοκιμαστεί λόγω του κόσμου που έχει κάνει».

Τέλος ο κ. Πλεύρης απευθύνθηκε στον κ. Πολάκη και είπε ότι όντας υγειονομικός ο ίδιος δεν θα μπορεί να βρεθεί σε νοσοκομείο. Προειδοποιήσε μάλιστα πως θα υπάρξουν και άλλες κυρώσεις και δεν θα υπάρξει εξαίρεση για βουλευτές.

Δείτε επίσης: Οι προαναγγελίες Πλεύρη για τον εμβολιασμό – «Έχει αποτελέσματα η υποχρεωτικότητα»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading