Δένδιας: Το Barbaros παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο

«Η έξοδος του Barbaros στην Κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζει κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη του ενώ δήλωσε πως η Ελλάδα θα στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ότι προκύψει, μετά από συνομιλία που είχε με τον Κύπριο ομόλογο του. 

«Δεν έχουμε φτάσει καν στο σημείο να συζητήσουμε τη διαδικασία του διαλόγου με την Τουρκία» ανέφερε ο υπουργός. Πρόσθεσε δε ότι η Ελλάδα θέλει τον διάλογο αλλά όχι επί παντός επιστητού. «Η Ελλάδα είναι πάντα ανοικτή στο να βρει τρόπο σοβαρού διαλόγου με την Τουρκία, αλλά πρέπει η Άγκυρα να απέχει από παραβατικές συμπεριφορές», σημείωσε ο κ. Δένδιας.  

Επιπλέον, τόνισε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να βασιστεί στις καλές σχέσεις του προέδρου Ερντογάν με τον πρόεδρο Τραμπ, γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες παίρνουν πάντα το μέρος του Διεθνούς Δικαίου. Σχετικά με τον ρόλο που έπαιξε η Γερμανίδα καγκελάριος στην πρόσφατη κρίση στο Καστελόριζο, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι η κ. Μέρκελ έχει ένα πολύ αυξημένο κύρος στην Ε.Ε και ασκεί και την προεδρία της ΕΕ προσθέτοντας ότι έχει και το θεσμικό καθήκον να χειριστεί τα θέματα που αφορούν την ΕΕ. 

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε και τη στάση του Γάλλου προέδρου, Μακρόν προσθέτοντας τις πολύ καλές διμερείς σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με τη Γαλλία. 

Loading