Δεν έλειψε η γκρίνια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Στα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας- Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκλογικός νόμος, αμερικανικές βάσεις-, αλλά και καλύτερης οργάνωσης της αντιπολιτευτικής εργασίας εστίασε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη, η οποία διακόπηκε λόγω της επιληπτικής κρίσης που υπέστη ο βουλευτής Β’ Πειραιώς Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Δεν έλειψε, πάντως, και η γκρίνια, όπως κατά την τοποθέτηση του Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος άσκησε κριτική στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε για τη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου, ο οποίος επίχαιρε για τη δολοφονία του Ιρανού αξιωματικού Κασέμ Σολεϊμανί από τους Αμερικανούς.

Κατά τον πρώην υπουργό, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να ασκεί τέτοιου τύπου μικροκομματική αντιπολίτευση, αλλά να δίνει έμφαση στα σοβαρά.

Το μεγαλύτερο μέρος, πάντως, της συζήτησης επικεντρώθηκε στα επικοινωνιακά ζητήματα- στο πώς μπορούν να συμβάλλουν και οι βουλευτές στη μετάδοση των κομματικών μηνυμάτων- και τα αντίστοιχα ανοίγματος των νομαρχιακών οργανώσεων του κόμματος ώστε η διεύρυνση να αποκτήσει νέα δυναμική.

Σε αυτό το πλαίσιο, μέσα στο τελευταίο εξάμηνο έχει παρατηρηθεί μια αύξηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ κατά 70%, με τάσεις να υπερβεί το 100% σε σύγκριση με τα υφιστάμενα μέλη κατά την ημέρα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, τα οποία ήταν περίπου 35.000.

Στην αύξηση αυτής της δυναμικής ευελπιστεί να συμβάλει πολιτική εκδήλωση- στο πρότυπο του Γαλατσίου τον περασμένο Απρίλιο και του Μέγαρου Μουσικής τον Ιούνιο- με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα πριν τη διεξαγωγή του διεθνούς συνεδρίου για την αποτίμηση της κυβερνητικής θητείας της πρώτης φοράς Αριστερά, που είναι προγραμματισμένο για τις αρχές Απριλίου.

Προσανατολίζεται στο «παρών»

Όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ- η συζήτησή του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής μπορεί να ξεκινήσει ακόμα κι αύριο Παρασκευή- κρατά στάση Πυθίας με πιθανότερο σενάριο τη δεδομένη χρονική στιγμή να ψηφίσει «παρών».

Κι αυτό μολονότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση είχε στην ουσία σχεδιάσει τους όρους που συνομολογήθηκαν με την Ουάσιγκτον.

Loading