Δεν είναι λήξαν το θέμα Τζάκρη για πολλούς στο ΣΥΡΙΖΑ

Πυρ και μανία είναι στο ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία με την Θεοδώρα Τζάκρη και τους χαρακτηρισμούς «άπατρις» και «διεθνιστής» που εξαπέλυσε σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Politic, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας πείστηκε από τις εξηγήσεις της αναπληρώτριας τομεάρχη Εξωτερικών και ζήτησε από την γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, να της τραβήξει το αφτί, όπως κι έγινε.

Συνέχεια, μάλιστα, αναμένεται να δοθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, αφού είναι πολλοί τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην Προοδευτική Συμμαχία που δεν είδαν με καλό μάτι (sic) την τοποθέτηση της βουλευτίνας Πέλλας.

Αρκετοί, μάλιστα, εξ αυτών έχουν ήδη τοποθετηθεί εναντίον της και δημοσίως.

Ο μόνιμος πονοκέφαλος Τσακαλώτου

Πάντως, δεν αναμένεται να συγκληθεί κάποιο πειθαρχικό όργανο, μολονότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δεχθεί σχετικές εισηγήσεις, κι αυτό προκειμένου να μην δώσει περισσότερη τροφή στην εσωστρέφεια.

Γι’ αυτό, άλλωστε, έχει διαμηνύσει στους συνεργάτες του να περάσουν το μήνυμα πως το θέμα θεωρείται λήξαν.

Από το κλίμα εσωστρέφειας, πάντως, δεν θα ξεφύγει εύκολα ο κ. Τσίπρας, αφού ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι 53+ επιμένουν να αμφισβητούν δημοσίως κορυφαίες αντιπολιτευτικές επιλογές του πρώην πρωθυπουργού, όπως η όξυνση των τόνων στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και γενικότερα, με το χαρακτηρισμό «πολιτικός απατεώνας» που απόδωσε στον κ. Μητσοτάκη να ενοχλεί την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Loading