Δ. Βίτσας: «Η διαδικασία της ανασυγκρότησης είναι αλληλένδετη με την αντιπολίτευση που ασκούμε»

 

«Είμαστε σε μια νέα φάση της πολιτικής μας προσπάθειας και του πολιτικού μας αγώνα. Οι εκλογές στις 7 Ιουλίου και το ποσοστό το 31,5% που έδωσε ο ελληνικός λαός στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένα σημαντικό ποσοστό, κάτω από μια πολύ δύσκολη εκλογική μάχη, και σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία». Αυτά τόνισε σήμερα το μεσημέρι από τα Τρίκαλα, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία μαζί με τον Δημήτρη Βίτσα, μετείχαν σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο φρούριο Τρικάλων. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας για το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, είπε πως πρόκειται για ένα ποσοστό το οποίο αφενός εδραίωσε τον ΣΥΡΙΖΑ, ως τον κεντρικό πόλο και εκφραστή μιας ευρύτερης προοδευτικής αριστερής παράταξης στη χώρα μας, ως του μεγαλύτερου αριστερού προοδευτικού κόμματος στην Ευρώπη, σε εκλογικό ποσοστό, αλλά και «Επίσης έδωσε την εντολή να προχωρήσουμε μπροστά, μέσα από μια πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση, μέσα από μια μεγάλη διεύρυνση προς τον ευρύτερο προοδευτικό κόσμο, προς όλες τις προοδευτικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν βάλει πλάτη. Ήρθε η ώρα, όπως είπαμε στη διακήρυξή μας, να εμπιστευτούμε αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν».

Αναφερόμενη στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ η πρώην υπουργός σημείωσε πως «από την πρώτη μέρα κάναμε σαφές πως εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον λαϊκισμό και την ισοπεδωτική αντιπολίτευση που εφάρμοσε η Νέα Δημοκρατία, τα προηγούμενα χρόνια κάνοντας λόγο για πατριδοκαπηλία, καταστροφολογία και ισοπέδωση».

Μιλώντας για τη Νέα Δημοκρατία, τόνισε πως αυτούς τους τρεις μήνες έχει αναδειχθεί πλήρως η φυσιογνωμία της κυβέρνησης, η οποία όπως είπε, είναι νεοφιλελεύθερη μεν, αλλά βαλκανικού τύπου δε.

Επίσης η ίδια δεν παρέλειψε να τονίσει πως «μέσα σε τρεις μήνες έχει καταρρεύσει η όλη προπαγάνδα πάνω στην οποία στήθηκε το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» κάνοντας λόγο για «ένα αφήγημα το οποίο προσπάθησε να απομονώσει τον Αλέξη Τσίπρα, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το ΣΥΡΙΖΑ συνολικά».

Τέλος, μιλώντας για τους θεσμούς αναφέρθηκε «σε μια λογική παρέμβασης και αντιπερισπασμού, να αλλάζει η συζήτηση και να μην συζητάμε για τα άμεσα θέματα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

©Πηγή: amna.gr

Loading