Δ. Βαρτζόπουλος για πυρκαγιές: «Tο μεγάλο κομμάτι ενός λαού έχει πάντα την ικανότητα να κρίνει» (video)

Στην εκπομπή “Οι Απέναντι” της Atlas TV, που παρουσιάζουν οι Χρήστος Τσαλικίδης και Σταύρος Οραήλογλου ήταν καλεσμένος ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις πυρκαγιές που πλήττουν την χώρα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Αρχικά, ο βουλευτής κλήθηκε να δώσει την άποψή του για τις πυρκαγιές που πλήττουν το τελευταίο 10ήμερο την χώρα, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται για ένα καινούριο πρόβλημα αλλά για ένα πρόβλημα που πλήττει την Ελλάδα εδώ και χρόνια, αναφέροντας τις πυρκαγιές του 2007 που έπληξαν την Πελοπόννησο.

Πάνω σε αυτό το θέμα, ο κ. Βαρτζόπουλος αναφέρει πως «οι δικές μας οι γενιές δεν ζήσαμε πόλεμο. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι είμαστε χειρότερα από προηγούμενες γενιές. Δεν μπορεί να το πει κανείς αυτό. Αλλά σίγουρα θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτερα. Θέτετε ένα θέμα σχετικά με τις καταστροφές και την αντιμετώπισή τους. Ας πούμε το εξής. Όταν υπάρχει καταστροφή υπάρχει πάντα η δυστυχία και η απώλεια. Είτε υλική είτε ζωών».

Αργότερα, δεδομένου ότι πάντα θα υπάρχουν καταστροφές, ο κ. Βαρτζόπουλος υπογραμμίζει την σημασία όχι μόνο της αντιμετώπισης αλλά και της πρόληψης αυτών των καταστροφών. Το κριτήριο που θέτει είναι ότι ο μόνος τρόπος να γνωρίζουμε αν αντιμετωπίσαμε σωστά η όχι την πυρκαγιά είναι εάν «συγκρίνουμε την δική μας αντιμετώπιση με παρόμοια γεγονότα».

Σχετικά με την απάντηση του κ. Μητσοτάκη και την σχετική οργή του κόσμου, δήλωσε πως: «Νομίζω ότι η έκθεση όλων είναι η δέουσα και είναι βάση του ρητού “ο καθείς εφ’ ω ετάχθη“. Ο πρωθυπουργός είναι ο πρώτος μεταξύ ίσων. Κατά συνέπεια είναι αυτός που θα βγει μπροστά».

Ύστερα, ο κ. Βαρτζόπουλος επισημαίνει πως όταν έρθει η ώρα του απολογισμού, τα πράγματα θα κριθούν από τους επιχειρησιακούς δρώντες. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως «τις φωτιές δεν τις σβήνει η κυβέρνηση αλλά η πυροσβεστική. Η πυροσβεστική λοιπόν θα κριθεί για αυτό το οποίο έκανε, θα κριθούν οι διευθύνοντες της πυροσβεστικής, μετά θα κριθούν αυτοί που επέλεξαν τους διευθύνοντες της πυροσβεστικής, δηλαδή ο υπουργός και μετά θα κριθεί αυτός που επέλεξε τον υπουργό, δηλαδή ο πρωθυπουργός».

Με αφορμή την παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Β. Πλιώτα, να διεξαχθεί έρευνα όσον αφορά τις εμπρηστικές ενέργειες και την τυχόν περίπτωση οργανωμένου εγκληματικού σχεδίου πίσω από τους εμπρησμούς, ο κ. Βαρτζόπουλος ρωτήθηκε αν τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας, απαντώντας πως «εδώ και δεκαετίες λέγεται αυτό, εδώ και ουδέποτε αποδείχτηκε» ενώ αναφέρει πως για τις ανάλογες πυρκαγιές που πλήττουν τώρα το νότο της Τουρκίας τα τουρκικά μέσα ενοχοποιούν εμάς.

Τέλος, πάνω σε αυτό το θέμα δηλώνει πως «εμπρηστές υπάρχουν αλλά εμπρηστές είναι είτε ποταποί, οι οποίοι θέλουν απλώς να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντά τους σε τοπικό επίπεδο, είτε είναι ανισόρροποι υπό την έννοια της ψυχικής νόσου είτε είναι άνθρωποι οι οποίοι κινούνται στο περιθώριο της κοινωνίας και της ζωής. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο το οποίο ελέγχεται από ξένη δύναμη».

Αναφερόμενος στο πολιτικό κλίμα αυτής της περιόδου δηλώνει πως «το μεγάλο κομμάτι ενός λαού έχει πάντα το αισθητήριο και την ικανότητα να κρίνει. Κατά συνέπεια δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας προβληματίζει».

Κλείνοντας, ο κ. Βαρτζόπουλος αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά ζητήματα των επόμενων χρόνων, δεδομένου πως ο Ερντογάν αντιμετωπίζει πολιτικά προβλήματα εντός Τουρκίας. Ο κ. Βαρτζόπουλος δήλωσε δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε γιατί είμαστε απολύτως ικανοί να προστατεύσουμε εμάς και τα συμφέροντα της πατρίδας μας λέγοντας όμως πως είναι «βέβαιος ότι θα έχουμε μια όξυνση των πραγμάτων σε όλα τα επίπεδα».

Δείτε επίσης: Κ. Γκιουλέκας: «Ασκούμε εξωτερική πολιτική με αποτελέσματα στα ελληνοτουρκικά» (vid)

Loading