Δ. Μαρκόπουλος στην Atlas TV: “Ο Τσίπρας είναι πολιτικός σαμποτέρ” (vid)

Στην εκπομπή “Οι Απέναντι” της Atlas TV, που παρουσιάζουν οι Χρήστος Τσαλικίδης και Σταύρος Οραήλογλου, φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Β’ Πειραιά της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, αναλύοντας πλήθος θεμάτων της επικαιρότητας.

Ο κ. Μαρκόπουλος σχολίασε αρχικά τις πρόσφατες δηλώσεις της Έφης Αχτσιόγλου, σχετικά με την… ευκαιρία που αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ η πανδημία: “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα της φωτιάς και της πυρκαγιάς, της καταστροφής και του ολέθρου… Μόνο έτσι μπορούν να υπάρξουν. Άλλωστε, το λένε οι ίδιοι. Το γνωρίζουμε από την άγονη και χαοτική αντιπολίτευση της περιόδου 2012-2015. Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρει αν οι συμπολίτες μας συνωστίζονται στα νοσοκομεία, αν έχουμε θανάτους, αν συρρικνώνεται η οικονομία, αρκεί να υπηρετηθούν οι σκοποί του: να υπάρχει μία μεγάλη αναταραχή, ώστε ο ακραίος σοσιαλισμός να μπορέσει να επανέλθει στα πράγματα. Πρόκειται για μία αμιγώς οπορτουνιστική οπτική των καταστάσεων και των πραγμάτων. Η Αριστερά δεν κατάφερνε για χρόνια να προσεγγίσει την εξουσία, καθώς δεν έχει πρόταση κανονικότητας, αλλά πρόταση πολιτικής ανορθοδοξίας“.

Ταυτόχρονα, ρωτήθηκε για τις πρόσφατες υποτιμητικές δηλώσεις του κ. Πατέλη για τους κατόχους διδακτορικού διπλώματος: “Δε θα κρυφτώ… Ήταν μία απολύτως λαθεμένη δήλωση. Ο κ. Πατέλης δεν αποτελεί εκλεγμένο στέλεχος και εξέφρασε μία προσωπική πολιτική άποψη, η οποία νομίζω ότι ήταν περιττή. Δεν πιστεύω, όμως, ότι ο κ. Πατέλης είναι ως πολιτική οντότητα ένα στέλεχος σαν την κ. Αχτσιόγλου. Η κ. Αχτσιόγλου έχει ψηφιστεί, είναι ένα πολιτικό στέλεχος αιχμής, διετέλεσε υπουργός σε ένα καίριο υπουργείο. Άρα, δεν υπάρχει καμία ομοιότητα και ίδια βαρύτητα. Σε κάθε περίπτωση ήταν λάθος“.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Δημήτρη Μαρκόπουλου στους “Απέναντι”

“Είναι λίγοι, είναι επικίνδυνοι, είναι υπονομευτικοί στην εθνική προσπάθεια”

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στο περίφημο ζήτημα των εμβολιασμών και στο πρόσφατο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ περί… δημιουργικής λογιστικής από την κυβέρνηση: “Αυτοί οι οποίοι υπονομεύουν ξεκάθαρα την εθνική προσπάθεια εμβολιασμών, είναι καλύτερο να σιωπήσουν. Ο κ. Τσίπρας έλεγε το Νοέμβριο ότι… μιλάμε για ένα εμβόλιο που δεν υπάρχει. Είναι λίγοι, είναι επικίνδυνοι, είναι υπονομευτικοί στην εθνική προσπάθεια. Μία προσπάθεια όλων των Ελλήνων, των γιατρών μας, των νοσηλευτών μας. Η κ. Αχτσιόγλου είναι από χθες υπόλογη στη σύγχρονη ιστορία. Εμείς, από την πλευρά μας, θα λέμε ότι δώσαμε τον καλό αγώνα δίπλα στον πολίτη“.

Ο κ. Μαρκόπουλος έστρεψε εκ νέου τα βέλη του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ: “Ο κ. Τσίπρας είναι ένας πολιτικός σαμποτέρ. Το μόνο που ξέρει είναι να… βάζει σαμποτάζ στις δύσκολες περιόδους της χώρας μας. Να σας θυμίσω τι έκανε όταν η χώρα έδινε το μεγάλο αγώνα για ανάκαμψη με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, τι κάνει με την πανδημία και… πολλά άλλα. Πρόκειται για πολιτικό σαμποτέρ“.

Επίσης, δεν άφησε ασχολίαστη την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κυβερνητική απόφαση για το ακαταδίωκτο των επιστημόνων: “Πολιτικές ευθύνες θα υπήρχαν αν σήμερα η Ελλάδα είχε 60 ή 70 χιλιάδες νεκρούς. Ουσιαστικά έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από πολύ πιο προηγμένες χώρες. Δεν είναι ικανά τα… πολιτικά μπάχαλα να κρίνουν τους επιστήμονες. Θα μιλήσουν εκείνοι που λόγω ανοργανωσιάς… έστελναν τον κόσμο στις πυρκαγιές; Η Ελλάδα ανήκει σε κλειστό κλαμπ ευρωπαϊκών χωρών που τα έχουν καταφέρει“.

Δείτε τη ροή ειδήσεων

Loading