Χρυσόγονος στην Atlas TV: “Θα δικαιωθούν όσοι διεκδικήσουν αποζημίωση για παρενέργειες του εμβολίου κατά του κορονοϊού” (vid)

Στην εκπομπή “Οι Απέναντι” της Atlas TV, που παρουσιάζουν οι Χρήστος Τσαλικίδης και Σταύρος Οραήλογλου, φιλοξενήθηκε χθες ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ και πρώην ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος.

Το κύριο αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι εμβολιασμοί και το νομικό πλαίσιο που διέπει τη συγκεκριμένη διαδικασία στη χώρα μας.

Μάλιστα, είναι ιδιαίτερη σημαντική η απάντησή του στο ερώτημα αν μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση κάποιος άνθρωπος (ή συγγενής) που επλήγη από τις παρενέργειες του εμβολίου, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του θανάτου της 44χρονης γυναίκας στο Ηράκλειο.

Ο κ. Χρυσόγονος ήταν ξεκάθαρος: “Μπορώ να σας πω με αρκετή πεποίθηση ότι μπορεί. Ακόμη κι αν υπάρχει μία νόμιμη ενέργεια, όπως ο εμβολιασμός, δεν παύει να είναι ένα δημόσιο βάρος. Άρα στο πλαίσιο της ισότητας στα δημόσια βάρη, σύμφωνα με το Άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος, πρέπει να γίνει δεκτό ότι θα αποζημιωθεί αυτός που υποστεί βλάβη από το εμβόλιο, διότι το εμβόλιο δεν το κάνει μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για να προστατεύσει τους γύρω του, καθ’ υπόδειξη του κράτους.

Πιστεύω ότι είναι πολύ υψηλή η πιθανότητα, σε περίπτωση παρενεργειών ή και θανάτου, να πάρει αποζημίωση. Για να ξεκαθαρίσει αυτό, θα ήταν καλύτερο να ψηφιστεί σύντομα σχετικός νόμος. Θεωρώ πάντως ότι θα τύχουν υψηλής αποζημιώσεως τα θύματα.

Για παράδειγμα, πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό να δικαιωθούν οι συγγενείς της 44χρονης που “έφυγε” από τη ζωή. Δε γίνεται να σου λέει το κράτος “εμβολιάσου” και να μην αποζημιώνεσαι αν υποστείς παρενέργειες“.

Loading