Χρηστίδης: “Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν τι κόμμα είναι”

«Δεν εύχομαι σε κανένα κόμμα να πάθει αυτό που έπαθαν στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρουν τι κόμμα είναι, ποιους εκφράζουν, πως θα ανοιχτούν στην κοινωνία» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Και πρόσθεσε: «Όσο ο καιρό περνάει και οι συνθήκες ωριμάζουν όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι πιο πετυχημένες κυβερνήσεις στη μεταπολίτευση ήταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας και ο κύριος Μητσοτάκης έβαλαν στην κυβέρνησή τους μία σειρά στελεχών με τη μεγαλύτερη αποδοχή γιατί επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ με αυτά τα στελέχη που ήταν κομμάτι του η χώρα πήγε μπροστά έκανε αλλαγές, έκανε μεταρρυθμίσεις».

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο θέμα του Μετρό στη Θεσσαλονίκη είπε πως: «Αυτό που ζούμε στη Θεσσαλονίκη με το μετρό είναι μία τραγωδία και είναι κάτι που κάθε κυβέρνηση αλλάζει τα σχέδια και πηγαίνει πιο κάτω τα έργα και άρα  τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Θεσσαλονικέων .

Όπως υπογράμμισε «Η προηγούμενη κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες και σε επίπεδο ουσίας όσον αφορά στο πως έπρεπε να «τρέξουν» τα έργα γιατί παρέλαβε ένα μεγάλο κομμάτι των μελετών έτοιμο και μία σειρά έργων που είχαν ήδη μπει σε σειρά ταυτόχρονα θα ήθελα να πω πως αφήνουμε πίσω την πολιτική των μουσαμάδων αλλά πρέπει να αφήσουμε πίσω και την πολιτική των πολλών λόγων που έχει αυτή η κυβέρνηση».

Όσον αφορά στη συζήτηση για τον επόμενο ΠτΔ τόνισε πως «η θέση μας εδώ και ενάμιση χρόνο ότι πρέπει να προέρχεται από την προοδευτική παράταξη. Η συζήτηση όμως η οποία αφορά αυτή την περίοδο είναι μία συζήτηση η οποία δεν βοηθάει και τα πρόσωπα και τον θεσμό του Πτ Δ. Όταν ανοίξει η συζήτηση επίσημα πλησιάζοντας προς τα εκεί το ΚΙΝΑΛ θα καταθέσει πρόταση για ΠτΔ προερχόμενο από την προοδευτική παράταξη ο οποίος και θα ενώνει και θα συνθέτει. Το ερώτημα βέβαια είναι τι θα κάνουν οι υπόλοιποι».

Loading