Χρηστίδης: «Η δημοκρατία χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση, αντί για καταστολή»

«Ναι στην πρόληψη, όχι στην καταστολή», είναι το μήνυμα που στέλνει  ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή τα χθεσινοβραδυνά επεισόδια στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Ο κ. Χρηστίδης αναφέρει ότι η Κυβέρνηση και οι Δήμοι οφείλουν να ενημερώνουν και να προλαμβάνουν και ο ΕΟΔΥ να δίνει σαφείς οδηγίες, με την καταστολή να είναι η έσχατη λύση.

Θυμίζουμε ότι το βράδυ της Τρίτης εκατοντάδες νεαρών συγκεντρώθηκαν σε πλατεία στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής προκειμένου να κάνουν πάρτι με μπύρες και μουσική. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων οδήγησε σε επεισόδια.

Αναλυτικά η δήλωση του Παύλου Χρηστίδη:

«Οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε τις οδηγίες των ειδικών, για την προστασία της υγείας μας. Ο συνωστισμός δημιουργεί κινδύνους.

Λέμε όμως ναι στην πρόληψη, όχι στην καταστολή. Η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ότι θα τηρούνται οι προϋποθέσεις για να μείνουμε ασφαλείς. Με σχέδιο να προλαμβάνει.

Οι Δήμοι οφείλουν να ενημερώνουν τους πολίτες, να περιφρουρούν τους χώρους ευθύνης τους. Ο ΕΟΔΥ οφείλει να δώσει σαφείς οδηγίες. Η αστυνομική βία εντείνει τα προβλήματα δεν τα λύνει.

Η Δημοκρατία στηρίζεται στην πειθώ, στον διάλογο, η επιβολή είναι η ύστατη λύση».

Δείτε επίσης: Χαρδαλιάς: Κλειστή η πλατεία της Αγίας Παρασκευής

Loading