Χρηστίδης: «Δεν υπάρχει σενάριο Φ. Γεννηματά για ΠτΔ»

Την άποψη πως «δεν υπάρχει σενάριο Φώφης Γεννηματά για Πρόεδρος της Δημοκρατίας» εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σημειώνοντας πως «το έχουμε κλείσει κι αυτό είναι ένα πράγμα το οποίο πρέπει να το γνωρίζουμε όλοι».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Χρηστίδης τόνισε: «Δεν χορταίνω να βλέπω ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία να τσακώνονται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζεται τον Προκόπη Παυλόπουλο. Εμείς δεν ψηφίσαμε τον κ. Παυλόπουλο επειδή συμμετείχε σε μία κυβέρνηση η οποία έχει τεράστιες ευθύνες για την πορεία της χώρας, στην ίδια κυβέρνηση είναι και μία σειρά στελεχών που ο ΣΥΡΙΖΑ εγκόλπωσε στην παράταξή του όπως για παράδειγμα ο κ. Καμένος. Ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται γι’ αυτό και θα συνεχίσει να κρίνεται».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η προεδρολογία, η ονοματολογία και η πασαρέλα δεν βοηθούν. Εμείς πιστεύουμε ότι σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή θα πρέπει να υπάρχει μία εθνική συναίνεση, η οποία θα συμβολίζεται στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Εμείς υποστήκαμε τη μεγαλύτερη πίεση»

«Εμείς ήμασταν αυτοί οι οποίοι το 2009-2010-2011 υποστήκαμε τη μεγαλύτερη πίεση. Θα θυμάστε ότι κάποιοι έφτιαξαν τα αντιμνημόνια και τώρα, αν η χώρα θέλουμε να φύγει μπροστά, ο συμβολισμός θα πρέπει να είναι με ένα πρόσωπο που ενώνει. Αυτή η συγκατοίκηση η οποία έγινε πράξη με τις πολιτικές επιλογές των επιλογών των πρωθυπουργών του ΠΑΣΟΚ, να επιλέγουν δηλαδή πρόσωπα από άλλη παράταξη, είναι κάτι το οποίο βοήθησε το έθνος να προχωρήσει μπροστά. Αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει και τώρα. Και αυτό το υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο. Δεν θα μπω στην διαδικασία της ονοματολογίας. Ό,τι έχει πει η κα. Γεννηματά ισχύει», επεσήμανε.

Loading