Χρηστίδης: «Άμεση μείωση του ΦΠΑ σε διαμονή και φαγητό»

Την άμεση μείωση του ΦΠΑ σε διαμονή και φαγητό ζήτησε από την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 9,89.

«Για να λειτουργήσει ο τουρισμός χρειάζονται μέτρα στην οικονομία. Μείωση του ΦΠΑ, στήριξη των εργαζομένων, στήριξη των επιχειρήσεων τώρα, όχι σε 3 μήνες όταν θα πρέπει να σχεδιάσουμε το επόμενο καλοκαίρι», τόνισε ο κ. Χρηστίδης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει όλα τα απαραίτητα οικονομικά μέτρα για τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παράλληλα, υπογράμμισε: «Μόνο έτσι, η κάθε επιχείρηση και φυσικά το τουριστικό μας προϊόν θα είναι στο ύψος τον περιστάσεων». Αναφέρθηκε, δε, στο σποτ του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου ο τουρισμός να γίνει ακόμα καλύτερος: «Ανοιχτά ξενοδοχεία και εστιατόρια, μείωση ΦΠΑ σε διαμονή και φαγητό, στήριξη 300.000 εποχιακών εργαζομένων, υγειονομική ασφάλεια αντί για “ζώνες”, κοινωνικός τουρισμός για περισσότερους».

Ταυτόχρονα, υπερτόνισε την ανάγκη για ύπαρξη κινήτρων «για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν χωρίς να επιβαρύνουν τους επισκέπτες και να εγγυηθούν και να δεσμευθούν οι επιχειρήσεις από τη μεριά τους, ότι δεν θα απολύσουν κανέναν εργαζόμενο».

Το σχόλιο για τις τουρκικές απειλές

Αναφορικά με τις τουρκικές απειλές, ο κ. Χρηστίδης είπε ότι τα τελευταία χρόνια η Άγκυρα «κλιμακώνει διαρκώς την κατάσταση», όχι μόνο σε επίπεδο λόγων αλλά και σε επίπεδο πράξεων, όπως στη Λιβύη, στη Συρία, στην Κύπρο, και γι’ αυτό «πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ».

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι ο Ερντογαν «απέναντι στην πατρίδα μας χρησιμοποιεί επιθετική πολιτική» και ότι «σε κάθε του φράση θα πρέπει να υπάρχει απάντηση από την δικιά μας μεριά».

«Αυτό είναι εμφανές και στην περίπτωση του Έβρου και τον τρόπο που το διαχειρίστηκε ο κ. Δένδιας, με το ερευνητικό σκάφος που μπήκε στα εθνικά χωρικά ύδατα και με το πως σταθήκαμε δίπλα στην Κύπρο με την υπόθεση των εξορύξεων που κάνει εκεί η Τουρκιά», είπε και τόνισε ότι «πρέπει να καταστήσουμε σαφές προς όλους και προς την Τουρκία αλλά και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, πως σε οποιαδήποτε επιλογή του κ. Ερντογάν να προχωρήσει σε πράξεις, εμείς πρέπει να απαντήσουμε με πράξεις».

Δείτε επίσης: Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα 15/6 ανοίγει το «Μακεδονία» για διεθνείς πτήσεις

Loading