Χατζηδάκης: Η Τουρκία έχει μια αναχρονιστική πολιτική που παραπέμπει στον 19ο αιώνα

Μύδρους κατά της πολιτικής της Τουρκίας εξαπέλυσε ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ παράλληλα τόνισε πως «ειρήνη θέλουμε αλλά δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν».

Ο υπουργός αποσαφήνισε πως όσο υπάρχουν προκλήσεις δεν μπορεί προφανώς να υπάρξει μονομερής αποκλιμάκωση και δεν μπορεί να υπάρχουν συζητήσεις με την Τουρκία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σταματάνε οι προκλήσεις αρχίζουν οι συζητήσεις. Είναι έξι λέξεις, όχι παραπάνω. Αυτή είναι η γραμμή μας. Η Ελλάδα έχει δείξει δείγματα γραφής».

Αναφορικά με τις προκλητικές δηλώσεις των Τσαβούσογλου και Οκτάι, τόνισε πως ελπίζει πως κάποια στιγμή η Τουρκία θα λάβει σοβαρά υπόψη της τα μηνύματα που στέλνει η διεθνής κοινότητα. Παράλληλα είπε πως η Άγκυρα «είναι απομονωμένη, είναι μια παραφωνία και έχει μια αναχρονιστική πολιτική που παραπέμπει στον 19ο αιώνα»

«Αν δεν το καταλάβει, η Ελλάδα θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή της αποφασιστικότητας», υποστήριξε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι «η μεγαλομανία και η αλαζονεία από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, είναι κακός σύμβουλος, κυρίως για τους ίδιους».

Ο υπουργός Ενέργειας, τόνισε ότι είναι πολύ υψηλό το επίπεδο και η ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και πως «εκεί για να κάνουν το καθήκον τους, αλλά ελπίζουμε να μην χρειαστεί αυτό».

Δείτε ακόμη: Ν. Κεραμέως: «Την Τρίτη η οριστική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων»

Loading