Χάρτα 19:Δύναμη διεύρυνσης εντός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Η πασοκογενής Χάρτα 19, με τη δική της αυτόνομη παρουσία στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ανασυντάσσεται και διευρύνεται με προσωπικότητες του ευρύτερου πολιτικού Κέντρου από τον πολιτικό, επιχειρηματικό κι επιστημονικό χώρο κι από όλη την Ελλάδα.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, και η αλλαγή ονόματος του πολιτικού φορέα.

Μπορεί το συνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει αναβληθεί λόγω του κορονοΐού, ωστόσο οι γόνιμες ζυμώσεις και στο εσωτερικό της Χάρτας 19 καλά κρατούν, όπως μας διαβεβαιώνει κι ο συντονιστής της Λάμπρος Ρώσσης, ο οποίος είναι και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ως προς τα νέα ονόματα στη Χάρτα, ακούγεται έντονα του φοροτεχνικού και προέδρου του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, Γιώργου Κορομηλά, για να αναλάβει στρατηγική θέση στις προτάσεις για τη διαχείριση των προβλημάτων της αγοράς σε θέματα φορολογίας, ανάπτυξης και οικονομίας που απασχολούν το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Σε θέση κλειδί για τα ζητήματα υγείας, με κορυφαίο βεβαίως της πανδημίας, ακούγεται το όνομα γνωστού γιατρού από τα βόρεια προάστια των Αθηνών, ενώ την οργανωτική δομή φέρεται να αναλαμβάνει γνωστή γιατρός των νοτίων προαστίων με έντονη δράση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σημαντικό ρόλο αναλαμβάνει κι ο αναπληρωτής δήμαρχος Λευκάδος, μηχανικός στο επάγγελμα, Γιάννης Λιβιτσάνος, ενώ κι ο οικονομολόγος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθήνας Χρήστος Καπάταης φαίνεται να έχει ήδη ξεκινήσει τις ζυμώσεις με επιτυχία με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, γνωρίζοντας καλά τον πολιτικό χάρτη και τα πρόσωπα.

Ενεργό ρόλο στην ανασύνταξη και διεύρυνση των δυνάμεων της Χάρτας 19 έχει αναλάβει κι ο Στάθης Πανταζής, οικονομολόγος και δικηγόρος με επαφές τόσο στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Αξιοσημείωτες δε είναι οι επαφές της Χάρτας στο δυτικό τομέα της Αθήνας, όπως επίσης και στην Ήπειρο, όπου υπάρχουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φίλιες δυνάμεις που έστω και παρασκηνιακά στηρίζουν την προσπάθεια.

Θετική εντύπωση, εξάλλου, προκαλεί η νέα ηλικία των μελών του πολιτικού φόρουμ τα οποία αυξάνονται με σταθερούς ρυθμούς, αλλά και η μαζικότητα της παρουσίας τους σε κάθε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση.

Αλλαγές και στη συντονιστική ομάδα

Ο κ. Ρώσσης, πάντως, κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το αν θα συνεχιστούν οι διαδικτυακές εκπομπές του, οι οποίες πήγαν πολύ καλά και μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά κανάλια της περιφέρειας μέσα στο ιδιαίτερα δύσκολο καλοκαίρι, με καλεσμένους πολιτικά πρόσωπα από όλα τα κόμματα, επιχειρηματίες κι επιστήμονες.

Την ίδια ώρα, βρισκόμαστε εν αναμονή αλλαγών στη συντονιστική ομάδα της Χάρτας 19 που αφορούν και το ρόλο που θα αναλάβει το κάθε μέλος της.

Loading