Χαρίτσης: Η κρίση έχει να κάνει και με τις αδιέξοδες κυβερνητικές πολιτικές

«Όσο προχωράμε σε μια σταδιακή επιστροφή στην οικονομική δραστηριότητα, η αγωνία των πολιτών για την πορεία της οικονομίας γίνεται όλο και πιο έντονη», τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Mega, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την πλευρά της κυβέρνησης είναι απολύτως ανεπαρκείς για να ανασχέσουν την οικονομική ύφεση που βιώνουν ήδη οι πολίτες, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις στην καθημερινότητά τους».

«Θα περιμέναμε από την κυβέρνηση γενναίες εμπροσθοβαρείς παρεμβάσεις στήριξης της οικονομίας» ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι «εδώ και ενάμιση μήνα έχουμε καταθέσει το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι», μία τεκμηριωμένη πρόταση για γενναία χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας τώρα, με την αξιοποίηση των 26 δισ. από τα 50 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα για τη χώρα μας τους επόμενους μήνες» υπογραμμίζοντας πάντως ότι, «εκτός από το ύψος των παρεμβάσεων, είναι πολύ σημαντικό το στοιχείο του χρόνου. Πρέπει να παρθούν μέτρα στήριξης τώρα. Κάθε μέρα που περνά στοιχίζει στην οικονομία της χώρας μας».

Στο μεταξύ προανήγγειλε την επικαιροποίηση του «Μένουμε Όρθιοι», «μετά από διασκέψεις με όλους τους φορείς της οικονομίας, και από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και από τους εργαζόμενους. Θα παρουσιάσουμε μία πρόταση που ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα, τα οποία λόγω της ολιγωρίας της κυβέρνησης είναι πιο δυσμενή από ότι ήταν πριν ενάμιση μήνα».

«Η πανδημία αλλάζει τις κοινωνίες μας και πολιτικά» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης. «Καλούμαστε να απαντήσουμε στις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας, στην ανησυχία που έχει δημιουργηθεί από την οικονομική αβεβαιότητα και από το φόβο αυτού που έρχεται στην οικονομία και για το οποίο η κυβέρνηση κάνει ελάχιστα» επισήμανε, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρωταγωνιστήσει και σε αυτή τη νέα φάση, που πρέπει να έχει προοδευτικά χαρακτηριστικά. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με λογικές του παρελθόντος, με λογικές αυταρχισμού ή εμμονή σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές όπως βλέπουμε από την πλευρά της κυβέρνησης». Και πρόσθεσε: «Περιμένουμε και από άλλες προοδευτικές δυνάμεις πρωτοβουλίες που θα απαντάνε σε συγκεκριμένα ζητήματα και στις αγωνίες της κοινωνίας μας».

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Αλ. Χαρίτσης ξεκαθάρισε πως «αυτή την περίοδο το πρώτο μέλημα όλων μας, και πρωτίστως της κυβέρνησης, θα έπρεπε να είναι η στήριξη της κοινωνίας και η ανάταξη της οικονομίας». «Δυστυχώς βλέπουμε διαρροές και δηλώσεις κυβερνητικών εκλογών που τεστάρουν την κοινωνία σε σχέση με αυτό το ενδεχόμενο», εκτιμώντας πάντως ότι «η κοινωνία δεν ανταποκρίνεται». «Αν όμως η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίσει αυτή την πολιτική που βαθαίνει την ύφεση – γιατί η κρίση δεν είναι φυσικό φαινόμενο, το βάθος και η έκτασή της έχει να κάνει και με τις αδιέξοδες κυβερνητικές πολιτικές- μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να επιχειρήσει να υπεκφύγει των ευθυνών του ή να προσπαθήσει να προλάβει πολύ δύσκολα μέτρα που θα ακολουθήσουν».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ θα είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με μια εναλλακτική, προοδευτική, αριστερή πρόταση διακυβέρνησης. Κι επειδή οι λογικές ηγεμονισμού είναι μακριά από εμάς, θα καλέσουμε σε μια τέτοια πρόταση και άλλες προοδευτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν»

Δείτε τη ροή ειδήσεων

Loading