Μπόρις Τζόνσον: “Ο Μπάιντεν θα δώσει κάποια σκληρά μηνύματα στη Ρωσία”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι έτοιμος να δώσει κάποια «σκληρά μηνύματα» στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με όσα εκμυστηρεύτηκε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Πάντα ελπίζω ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν με τη Ρωσία, αλλά…φοβάμαι ότι έως τώρα, είναι αρκετά απογοητευτικό από την πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε ο Μπόρις Τζονσον, κατά την προσέλευσή του στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, για να προσθέσει:

«Γνωρίζω ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα μεταφέρει κάποια αρκετά σκληρά μηνύματα στον πρόεδρο Πούτιν. Κατά τις επόμενες ημέρες».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα ότι η συμμαχία του ΝΑΤΟ δεν επιδιώκει ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο με την Κίνα: «Σε ό,τι αφορά την Κίνα, δεν νομίζω ότι κάποιος σε αυτό το τραπέζι θέλει να μπούμε σε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο με την Κίνα. Αλλά νομίζω ότι ο κόσμος βλέπει τις προκλήσεις, βλέπει τα πράγματα που πρέπει να διαχειριστούμε από κοινού, αλλά βλέπει επίσης ευκαιρίες».

Σε ερώτηση για το Brexit και τον αντίκτυπό του στη Βόρεια Ιρλανδία, ο Μπόρις Τζόνσον υπογράμμισε ότι η πλειοψηφία των ηγετών στη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα δείξει κατανόηση στην επιθυμία της Βρετανίας να προστατεύσει την εδαφική της κυριαρχία.

«Νομίζω ότι οι περισσότεροι σε αυτό το τραπέζι κατανοούν τη ζωτική σημασία του να προστατεύει μια χώρα την εδαφική της κυριαρχία. Είναι ένα από τα πράγματα που παρεμπιπτόντως το ΝΑΤΟ είναι εκεί έξω για να κάνει», κατέληξε ο ίδιος.

Δείτε επίσης: Συμφωνούν οτι… διαφωνούν: Ο Μπάιντεν συμφωνεί με τον Πούτιν, η διμερής σχέση βρίσκεται «στο ναδίρ»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading