Μπάιντεν: Σύνοδος Κορυφής από… το διαδίκτυο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συγκαλέσει στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, διαδικτυακά, μια «σύνοδο κορυφής για τη Δημοκρατία»

Ο Τζο Μπάιντεν θεωρεί την διαδικτυακή διεξαγωγή της συνόδου ως μια εναλλακτική λύση για την συμμετοχή αρχηγών και μέλη της κοινωνίας των πολιτών από τα υπόλοιπα κράτη, αν και η λίστα των προσκεκλημένων δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Η σύνοδος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 9-10 Δεκεμβρίου, ενώ ένα χρόνο αργότερα, σχεδιάζει να συγκαλέσει εκ νέου τους ίδιους συμμετέχοντες, αλλά αυτή τη φορά δια ζώσης, με τρεις στόχους: «μάχη κατά του απολυταρχισμού, πάταξη της διαφθοράς και προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες, αλλά η σύνοδος αναμένεται να πραγματοποιηθεί ως μια εναλλακτική της συνόδου κορυφής G20. Οι ηγέτες της G20 αναμένεται να συνεδριάσουν στα τέλη Οκτωβρίου στην Ιταλία.

«Η πρόκληση των καιρών μας είναι να δείξουμε ότι οι δημοκρατίες μπορούν να βελτιώσουν τις ζωές των δικών τους πολιτών και να δώσουν απάντηση στα μεγάλα προβλήματα του κόσμου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Η Γερουσία εγκρίνει το πρόγραμμα υποδομών του Τζο Μπάιντεν

Loading