Αρ. Πελώνη: “Σήμερα που τα fake news του κατέρρευσαν, οι λασπολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν”

Σε ευθεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ προχωρά, μέσω ανακοίνωσης την οποία εξέδωσε, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η κ. Πελώνη, με αφορμή τις κατηγορίες για απευθείας ανάθεση των self-test στη Siemens, σημειώνει: «Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωσή του έσπευσε να εκτοξεύσει λάσπη και ψέματα στον ανεμιστήρα, καταγγέλλοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό για φωτογραφική απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Siemens για την προμήθεια των self-test. Κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία, αποδεικνύοντας ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να πλήξει την διαχείριση της πανδημίας και την προσπάθεια για ελεγχόμενη επανεκκίνηση και άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος προσθέτει: «Κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία όπως μόνο αυτός ξέρει. Σήμερα που τα fake news του κατέρρευσαν, οι λασπολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν».

Η Siemens δεν υπέβαλε καν προσφορά

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Siemens δεν υπέβαλε καμία προσφορά, καθώς προκύπτει ότι δεν πληρούσε καν τις προδιαγραφές που τέθηκαν από τους ειδικούς. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι 31 εταιρείες υπέβαλαν προσφορές στον διαγωνισμό και ο φάκελος κατατίθεται σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζει ότι η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχη και τον καλεί να απαντήσει αν συμφωνεί να προμηθευτεί η χώρα άμεσα οικιακά τεστ, πρώτα από όλη την Ευρώπη και πριν η προμήθειά τους καταστεί εξαιρετικά δύσκολη λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού και αν συμφωνεί να ανοίξουν δραστηριότητες με τη χρήση των νέων εργαλείων που παρέχει η επιστήμη.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μέσα σε έξι μέρες η κυβέρνηση έχει αλλάξει τρεις φορές στάση για τη δήλωση των self test

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading