Αρ. Πελώνη: “Η αποκλιμάκωση της πανδημίας απαιτεί χρόνο και θυσίες”

Τον κώδωνα του κινδύνου για την υπάρχουσα κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας θέλησε να κρούσει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στη σημερινή εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η κ. Πελώνη στάθηκε στο μέγεθος της επιβάρυνσης της επιδημιολογικής κατάστασης, σημειώνοντας: “Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε αύξηση των νέων κρουσμάτων τόσο στην Αττική όσο και στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας μας. Διαπιστώνεται ταυτόχρονα αφενός ότι υπάρχει μια μικρή μείωση στο ποσοστό των νέων κρουσμάτων στους άνω των 75 ετών, γεγονός που συνδέεται προφανώς με την εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιών αυτών. Και αφετέρου ότι τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως τα άτομα ηλικίας 20-60 ετών, τους συνανθρώπους μας δηλαδή με τη μεγαλύτερη κινητικότητα”.

“Έτσι εξηγείται η εφαρμογή των πρόσθετων μέτρων”

Μάλιστα, η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι αυτή ειναι η αιτία εφαρμογής των πρόσθετων μέτρων. Και κατέληξε ως εξής: “Αποδεικνύεται όμως για άλλη μία φορά ότι η έξαρση της πανδημίας γίνεται με αστραπιαίους ρυθμούς ενώ η αποκλιμάκωση απαιτεί χρόνο και θυσίες”.

Δείτε επίσης: Αρ. Πελώνη: “Η κυβέρνηση συντάσσεται με το Κράτος Δικαίου, ο ΣΥΡΙΖΑ με ακραίες μειοψηφίες”

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading