Απρόσμενη επιστροφή – Για μια ακόμη φορά υπουργός ο Β. Αποστολάκης

Ο και υπουργός Άμυνας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, τοποθετείται στην θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας

Έκπληξη προκάλεσε ο σημερινός ανασχηματισμός της κυβέρνησης, καθώς μέσα στους νέους υπουργούς βρίσκεται και ο πρώην υπουργός Άμυνας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Η θέσπιση των καθηκόντων αυτών συμβαδίζει με τη δημιουργία του νέου υπουργείου με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού. Ο κ. Αποστολάκης, μαζί με τον Σταύρο Μπένο θα πρέπει να συνεργαστεί για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας αλλά και με τον κ. Τριαντόπουλο ο οποίος διαχειρίζεται ήδη ένα κομμάτι αυτού του τομέα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: Ο πρωθυπουργός επέλεξε για το χαρτοφυλάκιο της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής, μια υπερκομματική προσωπικότητα , έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης όλη την περίοδο 2013-2019. Ο κ. Αποστολάκης ήταν αρχηγός ΓΕΝ από το 2013 έως το 2015 και. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το 2015 έως το 2019, και υπουργός εθνικής άμυνας. Έχει την ικανότητα, τις γνώσεις, την εμπειρία, τις παραστάσεις και φυσικά το κύρος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου υπουργείου με βάση πολύχρονη εμπειρία του στις ένοπλες δυνάμεις τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διοίκησης.

Δείτε επίσης: Ανασχηματισμός της Κυβέρνησης – Δείτε τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading