Αποκλειστικό Politic.gr: Μήνυμα της ομάδας MED 7 προς την Τουρκία για σεβασμό του διεθνούς δικαίου, υπό Ελληνική Προεδρία

Ιδιαίτερα σημαντική Συνεδρίαση αναμένεται να λάβει χώρα εντός του Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της Ομάδας Med 7.

Υπό Ελληνική Προεδρία, και ειδικότερα του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, βουλευτή Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, θα συνεδριάσουν οι αντίστοιχες Επιτροπές των κρατών-μελών της Ομάδας Med 7, ήτοι της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Μάλτας.

Στην Επταμερή Συνεδρίαση πρόκειται να συζητηθούν θέματα σχετικά με την ειρήνη και την ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, με τις Ελληνο-Τουρκικές Σχέσεις, με την επίτευξη λύσης στη Λιβύη, με την επίλυση του Παλαστινιακού ζητήματος, και με τη διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.

Η εν λόγω πρωτοβουλία αναδεικνύει -μεταξύ άλλων- την αξία και τη δυναμική της κοινοβουλευτικής διπλωματίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των βουλευτών των επτά κρατών θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στη Συνεδρίαση.

Καθίσταται, λοιπόν, αντιληπτή η σημασία της για την προβολή των θέσεων της Ελλάδας και των προκλήσεων που η χώρα μας αντιμετωπίζει.

Δείτε επίσης: Ψήφος εμπιστοσύνης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ελληνική οικονομία

Loading