Αποκλειστικό – Politic.gr: F-35 – Τα φονικά φτερά των ΗΠΑ στα χέρια Ελλήνων πιλότων

Απόλυτη κυριαρχία των ελληνικών «φτερών» – Πολύ κοντά στην απόκτηση των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F35 είναι η Ελλάδα

Ο νόμος που προωθείται στην Αμερική για το θέμα της απόκτησης των μαχητικών, υποστηρίζεται σθεναρά από μια μερίδα ισχυρών Αμερικανών πολιτικών, όπως ο Μενέντες, οι οποίοι έχουν πάρει σαφή θέση απέναντι στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Όσο η Άγκυρα συνεχίζει την πολιτική των εντάσεων, τόσο περισσότερο πιθανό είναι να επισπευσθεί η διαδικασία για την απόκτηση από την Ελλάδα των F35. Άλλωστε, η 5η γενιά μαχητικού ενδιαφέρει την Ελλάδα κι αυτό διατυπώθηκε δια στόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Στόχος του υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος με στοχευμένες κινήσεις έχει «ξεμπλοκάρει» τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, είναι η Ελλάδα να αποκτήσει και υπεροχή σε οπλικά συστήματα.

Πολλά θα κριθούν από τη στάση που θα κρατήσει ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζό Μπάιντεν, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Δείτε επίσης: Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Loading