Αποκλειστικό politic.gr: Ελλάδα – Ιταλία – Το μεταναστευτικό στο τραπέζι των συζητήσεων

Συνεχίζεται η έντονη δραστηριότητα της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Γκιουλέκα. Ένα από τα κομβικά ζητήματα που θα τεθούν προσεχώς είναι η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Στο πλαίσιο των κοινών Συσκέψεων, που γίνονται με τη μορφή τηλεδιασκέψεων, με άλλες Επιτροπές ξένων κρατών, αυτή την εβδομάδα έχει προγραμματιστεί κοινή συνεδρίαση των μελών της Ελληνικής Επιτροπής με τα μέλη της αντίστοιχης Επιτροπής Εξωτερικών της Ιταλικής Βουλής.

Η συνεδρίαση θα γίνει το πρωί της ερχόμενης Τρίτης και ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν, θα είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το μεταναστευτικό, αφού οι δυο χώρες Ελλάδα και Ιταλία, είναι πύλες εισόδου προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί οτι αυτή θα είναι η δεύτερη συνεδρίαση μεταξύ της Ιταλικής και Ελληνικής Επιτροπής ενώ μέχρι τώρα έχουν γίνει κοινές συνεδριάσεις της Ελληνικής Επιτροπής με τις αντίστοιχες της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, του Ισπανικού Κοινοβουλίου και της Βουλής της Πορτογαλίας .

Δείτε επίσης: Γκιουλέκας: Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα

Loading