Από την Πάτρα αρχίζει τις περιοδείες ο Τσίπρας

Αποφασίστηκε σήμερα Πέμπτη σε σύσκεψη του Οργανωτικού Γραφείου (περίπου 40 μέλη) υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρευρέθηκε στις δύο πρώτες ώρες και τις επόμενες δύο «ανάλαβε» ο Πάνος Σκουρλέτης, η συγκρότηση επταμελούς Γραμματείας Οργανωτικού.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Σε αυτή συμμετέχουν οι Έφη Καλαμαρά, Αντώνης Κοτσακάς, Κατερίνα Κνίτου, Κώστας Πουλάκης (ΣΥΡΙΖΑ), Στέργιος Καλπάκης (ΔΗΜΑΡ), Νίκος Μπίστης, Χάρης Τσιόκας (Προοδευτική Συμμαχία)- που αναλαμβάνει ως πιο επιτελικό όργανο τόσο την εγγραφή νέων μελών όσο και την προετοιμασία του συνεδρίου.

Η ΔΗΜΑΡ εκπροσωπείται στο Οργανωτικό Γραφείο από τον γραμματέα της κ. Καλπάκη, καθώς κι από τον γραμματέα Οργανωτικού, Θάνο Μαντίκο.

Το πρόγραμμα εξαρτάται από τον Μητσοτάκη

Η ανακοίνωση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ)- θα αριθμεί 250 με 300 μέλη, συμπεριλαμβανομένων των 150 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- αναμένεται την άλλη εβδομάδα, όπως την ερχομένη εβδομάδα είναι πιθανό να ξεκινήσουν και οι λαϊκές συνελεύσεις, αρχής γενομένης από την Πάτρα (Αχαΐα) όπου θα μιλήσει κι ο κ. Τσίπρας.

Το πότε, πάντως, θα ξεκινήσουν οι περιοδείες ανά τη χώρα θα εξαρτηθεί κι από το πότε θα συναντήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, τη Συνταγματική Αναθεώρηση και τον εκλογικό νόμο.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως θα συγκροτηθεί και μια ολιγομελέστερη- πιθανόν 25 με 30 άτομα- Πολιτική Γραμματεία της ΚΟΕΑ η οποία θα ασχολείται με την παραγωγή πολιτικής μέχρι το συνέδριο.

Loading