Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Πελώνη: “Θα μπορούσε να είχε ενημερωθεί για την πρότασή μας για το Νέο ΕΣΥ

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, σχετικά με τις αναφορές της στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει αρχικά: «Σήμερα το πρωί η κα Πελώνη δήλωσε ότι δεν έχει ακούσει προτάσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα. Έχουμε μια κυβέρνηση που δεν ακούει και δεν βλέπει, όχι μόνο την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά συνολικά την κοινωνία».

Και προσθέτει: «Η κ. Πελώνη προφανώς και έχει δικαίωμα να επιλέγει τον αυτοεξευτελισμό. Θα μπορούσε ωστόσο να έχει ενημερωθεί για την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το “Νέο ΕΣΥ”. Είναι στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως ακόμα όμως και αν η κυβερνητική εκπρόσωπος «δεν επιθυμεί να ακούσει την αξιωματική αντιπολίτευση, ας ακούσει έστω και τώρα τους υγειονομικούς. Αίτημα των οποίων είναι να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση σε επίταξη ιδιωτικών κλινικών, συνταγογράφηση των τεστ, μέτρα προστασίας σε χώρους εργασίας και μέσα μεταφοράς».

Τέλος, παρατίθεται το το link της εκδήλωσης όπου ο Αλέξης Τσίπρας είχε παρουσιάσει την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το «Νέο ΕΣΥ».

Δείτε επίσης: Ν. Ηλιόπουλος: Η επίμονη άρνηση της ΝΔ για επίταξη του ιδιωτικού τομέα είναι επικίνδυνη

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading