ΑΝΕΛ: «Η εξωτερική πολιτική πρέπει να ασκείται συντεταγμένα»

Την άποψη ότι η εξωτερική πολιτική πρέπει να ασκείται συντεταγμένα από το κράτος εξέφρασε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ακολουθούν διαφορετική προσέγγιση στα εθνικά μας θέματα.

Μιλώντας στον Real Fm και αποστασιοποιούμενη από την «κατευναστική πολιτική» που «κακώς υιοθετούσε η Ελλάδα» στο παρελθόν με μόνο αποτέλεσμα την ενίσχυση των περαιτέρω αξιώσεων της γείτονος, ανέφερε, ότι «αντιθέτως, σήμερα γίνονται σοβαρά βήματα, τα οποία πρέπει να ενισχυθούν, προς μια αποτρεπτική στρατηγική γιατί μια μόνιμη απειλή την αντιμετωπίζεις αποτρεπτικά και με συμμαχίες».

«Λειτούργησαν συναισθηματικά οι τρεις νέοι»

Αναφορικά με την πρωτοβουλία «των τριών νεαρών να βάλουν σημαίες σε πέντε βραχονησίδες» η κ. Παπαδοπούλου, δεχόμενη καταρχήν ως βάση συζήτησης το ότι «λειτούργησαν συναισθηματικά» πρόσθεσε «πρέπει όμως να πούμε ότι ο καθένας μας οφείλει να σκέπτεται πάντα τι μπορεί να προκαλέσει η κάθε του πράξη».

Είπε ακόμη ότι έχουμε το δικαίωμα να κυκλοφορούμε ελεύθερα σε όλη την επικράτεια ως Έλληνες πολίτες «αλλά δεν πρέπει να αγνοούμε ποτέ την πραγματικότητα» η οποία είναι «ότι έχουμε ένα προκλητικό και επιθετικό γείτονα που αναζητά συνεχώς παράθυρο ευκαιρίας για να έχει όφελος χωρίς κόστος».

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να παίξει το παιχνίδι της Τουρκίας»

Και κατέληξε: «Η Τουρκία δεν δείχνει αυτή τη στιγμή να ενδιαφέρεται για εκτεταμένη ένοπλη σύρραξη στο Αιγαίο, γιατί ξέρει ότι θα έχει κόστος και επειδή έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Όμως, εάν θα αξιοποιούσε κάποιο “ατύχημα” για να μπορέσει να έχει όφελος, θα το έκανε» είπε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ προσθέτοντας «εμείς, η Ελλάδα, δεν πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας, η οποία επιχειρεί να δείξει ατυχώς ότι ο επιτιθέμενος είναι η Ελλάδα».

Loading