Αναμένονται μποφόρ στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Θυελλώδης αναμένεται να είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή κι όχι μόνο με αφορμή το ποια θα είναι η προσθήκη ονομασίας στο κόμμα που θα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προσανατολίζεται μάλλον στο «Προοδευτική Συμμαχία».

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Δεν είναι λίγοι, για παράδειγμα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προβληματίζονται για το ότι στο κείμενο απολογισμού της χρονικής περιόδου 2012- 2019 δεν υπάρχει ούτε μία προσωπική αναφορά στον κ. Τσίπρα, μολονότι σε διάφορα σημεία του αφήνονται αιχμές για λανθασμένες επιλογές της ηγεσίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, αρκετοί βουλευτές εναντιώνονται και σε οποιαδήποτε προσθήκη με τη λέξη «πράσινος» μέσα σε αυτή κι αυτό γιατί οι περισσότεροι πολίτες δεν θα το ταυτίσουν με την οικολογία, αλλά με το ΠΑΣΟΚ.

Στην εκτίμηση περί θυελλώδους συνεδρίασης συνηγορεί κι ο έντονος διάλογος που είχε στους διαδρόμους της Βουλής ο κ. Τσίπρας με τον Νίκο Βούτση.

Σε σχέση με την προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου- Novartis, στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν λόγο για ύπουλη προσπάθεια της ΝΔ, σε συνεργασία με τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ που συμμετέχουν σε αυτή, να αποκαλυφθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες κατά τις καταθέσεις τους σε αυτούς ώστε στη συνέχεια να διαρρεύσουν τα ονόματά τους σε φιλικά μέσα ενημέρωσης.

Γι’ αυτό και βιάζονται να ολοκληρωθούν οι εργασίες της επιτροπής μέχρι τις 17 Μαρτίου ούτως ώστε να προλάβουν και τη σχετική απόφανση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι επιτρεπτό.

Το “ask&watch”

Στο μεταξύ, ενεργοποιούνται σταδιακά οι νέες δυνατότητες του isyriza, της ψηφιακής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, που επανοηματοδοτεί τη σχέση ενός πολιτικού κόμματος με τους πολίτες, δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση για πρώτη φορά στη χώρα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να ακολουθήσει την εποχή του και να χρησιμοποιήσει καινοτόμα εργαλεία στη διαμόρφωση της πολιτικής του.

Από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε η διαδικασία για το πρώτο iask@watch, στο οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα απαντήσει σε ερωτήσεις των μελών της πλατφόρμας. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, γεγονός που οδήγησε και στην παράταση της διαδικασίας υποβολής ερωτήσεων. Συνολικά, πάνω από 1600 ερωτήσεις τέθηκαν στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αξίζει να αναφερθεί ότι το συντριπτικό 75% αυτών που έθεσαν τις ερωτήσεις, αποτελούν νέα μέλη της πλατφόρμας.

Το 40% αυτών που έστειλαν ερωτήσεις είναι εργαζόμενοι ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον από ανέργους, ελεύθερους επαγγελματίες & συνταξιούχους. Η πλειοψηφία των ερωτήσεων αφορούσε την επικοινωνία του κόμματος και της στάση των ΜΜΕ προς αυτό, την πορεία της οικονομίας και τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς το συνέδριο. Επιπλέον, αρκετά από τα μέλη της πλατφόρμας μετέφεραν μια σειρά ζητημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.

Οι ερωτήσεις ομαδοποιηθήκαν και 50 από αυτές τέθηκαν σε ψηφοφορία στα μέλη της πλατφόρμας, προκειμένου να επιλέξουν ποιες θα απαντηθούν από τον Αλέξη Τσίπρα. Πάνω από 13.000 μέλη μπήκαν στην πλατφόρμα τις τελευταίες δύο μέρες προκειμένου να δουν τις ερωτήσεις και να συμμετέχουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας, αποδεικνύοντας το μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο τρόπο επικοινωνίας που εισαγάγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τη Δευτέρα αναμένεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ζωντανά στις ερωτήσεις, ενώ μέλη της πλατφόρμας θα παρευρίσκονται στον χώρο για να του υποβάλουν τις ερωτήσεις που επιλέχθηκαν. Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη θα έχουν όσοι κι όσες είναι μέλη του isyriza.

Loading