Ανακοίνωση ΚΚΕ για τη στάση της αστυνομίας κατά Κούρδων διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη

Ευθείες βολές εναντίον της αστυνομίας, για τη στάση που κράτησε χθες εναντίον Κούρδων διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη, εξαπολύει το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε τονίζεται χαρακτηριστικά ότι «είναι απαράδεκτη η εικόνα Έλληνα αστυνομικού να πατάει με το γόνατο στο λαιμό, τον κουρδικής καταγωγής καρκινοπαθή διαδηλωτή – θυμίζοντας σε όλους τη φρικτή σκηνή της δολοφονίας του Φλόιντ στις ΗΠΑ – προκειμένου να τον ακινητοποιήσει».

Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι ο σχηματισμός δικογραφίας εις βάρος των δύο διαδηλωτών (σ.σ. που έκαψαν το πανό με το πρόσωπο του Ερντογάν) προκαλεί «φαιδρότητα», με δεδομένο ότι «η επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης κλιμακώνεται στο έδαφος των ανταγωνισμών, που οξύνονται στην περιοχή μας για τα συμφέροντα των μονοπωλίων της Ενέργειας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις χτεσινές βίαιες προσαγωγές και την άγρια καταστολή από αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη σε βάρος διαδηλωτών κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαμαρτυρία ενάντια στις διώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν, την καταστολή, τις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια, στο όνομα της αντιμετώπισης της “τρομοκρατίας” που οδήγησαν χτες στο θάνατο ακόμα μίας απεργού πείνας, της δικηγόρου Εμπρού Τιμτίκ. Είναι απαράδεκτη η εικόνα Έλληνα αστυνομικού να πατάει με το γόνατο στο λαιμό, τον κουρδικής καταγωγής καρκινοπαθή διαδηλωτή – θυμίζοντας σε όλους τη φρικτή σκηνή της δολοφονίας του Φλόιντ στις ΗΠΑ – προκειμένου να τον ακινητοποιήσει».

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες αφού, αντί να καταδικάσει το γεγονός και να αποδώσει άμεσα ευθύνες, την έπιασε πρεμούρα να καταδικάσει τις διαμαρτυρίες μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή το συμβολικό κάψιμο ενός πανό με τη φωτογραφία του Ερντογάν, μην τυχόν “χαλάσει” το κλίμα “καλής γειτονίας” των τελευταίων ημερών με την τουρκική κυβέρνηση» επισημαίνει το ΚΚΕ.

Τέλος, ο σχηματισμός δικογραφίας ενάντια στους δύο διαδηλωτές για διατάραξη φιλικών σχέσεων του ελληνικού κράτους με ξένο κράτος (βλ. Τουρκία), μόνο φαιδρότητα προκαλεί, την ίδια ώρα που η επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης κλιμακώνεται στο έδαφος των ανταγωνισμών, που οξύνονται στην περιοχή μας για τα συμφέροντα των μονοπωλίων της Ενέργειας, βάζοντας σε κινδύνους τους λαούς της περιοχής».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές Κούρδων σε συγκέντρωση στο Τουρκικό Προξενείο

Loading