Αλέξης Τσίπρας: Θα μιλά όταν πρέπει να μιλά

Το επιθετικό ύφος που χρησιμοποίησε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας περισσότερα μέτρα από την κυβέρνηση για τη στήριξη της οικονομίας κι επ’ ουδενί αναστολή καταβολής του δώρου Πάσχα δεν εξέπληξε τους συνεργάτες του.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να έχει επιλέξει την άσκηση ήπιας αντιπολίτευσης για τον κορονοΐό και την κρίση στον Έβρο, ωστόσο δεν θα κρατά το στόμα του κλειστό όταν βλέπει πως το Μαξίμου δεν πορεύεται σωστά.

Ο ίδιος, άλλωστε, είχε επιλέξει- σε αντίθεση με τις προτάσεις που δεχόταν- να μην μιλήσει δημοσίως όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε χαρακτηρίσει το ΣΥΡΙΖΑ Δούρειο Ίππο του Ταγίπ Ερντογάν, συναισθανόμενος περισσότερο από τον Στέλιο Πέτσα την κρισιμότητα των στιγμών.

Ο άγνωστος Πολάκης

Στο μεταξύ, η πρόταση του Παύλου Πολάκη να συνδράμει εθελοντικώς τους συναδέλφους του γιατρούς στη μάχη κατά του κορονοΐού, αλλά και οι δημόσιες ευχαριστίες του Βασίλη Κικίλια προς το πρόσωπό του ήρθαν ως κεραυνός εν αιθρία μόνο σε όσους γνωρίζουν μόνο τη δημόσια εικόνα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας κι όχι την αναγνωρισμένη από φίλους και πολιτικούς του αντίπαλους επαγγελματική του ικανότητα, αλλά και γενναιοδωρία.

Ο ίδιος, άλλωστε, μαζί με τον Ανδρέα Ξανθό βρίσκονταν σε τακτική επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας πολύ πριν την έξαρση των κρουσμάτων, παρέχοντάς του και συμβουλές, αρκετές από τις οποίες τις έχει ακολουθήσει.

Το δίδυμο Ξανθού- Πολάκη, εξάλλου, είχε προειδοποιήσει εγκαίρως τον κ. Κικίλια, με τον οποίο διατηρούν πολύ καλύτερη σχέση σε σύγκριση με τον Άδωνι Γεωργιάδη, για τις ελλείψεις σε προσωπικό, αντιδραστήρια και λοιπό εξοπλισμό, αλλά δεν πρόκειται την ώρα κορύφωσης της μάχης να ασκήσουν σκληρή αντιπολίτευση.

Δεν σκοπεύουν, για παράδειγμα, να υπενθυμίζουν οι ίδιοι πόσες ΜΕΘ παράλαβαν ανοιχτές από την κυβέρνηση Σαμαρά και πόσες παράδωσαν οι ίδιοι το περασμένο καλοκαίρι.

Ο «αψύς» Πολάκης, εξάλλου, προσπαθεί να είναι δίκαιος και με πρώην συντρόφους του, όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης για τον οποίο σημειώνει πως ενώ είναι πολύ καλός στην ανάλυση των διάφορων καταστάσεων χωλαίνει στην υποβολή σοβαρών προτάσεων επίλυσης των ζητημάτων.

Loading