Αλέξης Τσίπρας: Ιδιωτικά συμφέροντα εξυπηρετεί η κυβέρνηση

Για «επιλογές που αποδεικνύουν ότι σε πρωτοφανές επίπεδο στα μεταπολιτευτικά χρόνια επιδιώκει την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και για να το κάνει αυτό δεν διστάζει να θέσει σε διακινδύνευση το δημόσιο συμφέρον» μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση

Καλεσμένος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Νησί 99FM» ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, όπου και μίλησε για τις κινήσεις της κυβέρνησης, ασκώντας μεγάλη κριτική για αυτές.

Μιλώντας για την νομοθέτηση του νέου πτωχευτικού, την χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό δώρο στις τράπεζες».

Την νομοθέτηση Χατζηδάκη για τα εργασιακά χαρακτήρισε ως «πολύ σημαντικό δώρο στους μεγαλοεργοδότες, ιδίως στον ΣΕΒ». «Τώρα έχουμε τη νομοθέτηση του ασφαλιστικού κι αυτό είναι δώρο σε μεγάλα funds που έρχονται να τζογάρουν τα χρήματα των Ελλήνων εργαζόμενων και ασφαλισμένων για να εξοικονομήσουν κέρδη» είπε ο Α. Τσίπρας.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην νομοθέτηση Κεραμέως ως «δώρο στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κολεγίων». Πρόσθεσε ότι η επιλογή της κυβέρνησης «στερεί τη δυνατότητα σε χιλιάδες νέα παιδιά να περάσουν στην τριτοβάθμια ενώ το αξίζουν» και πως υπάρχει με τη ρύθμιση σειρά από «κρυφούς κόφτες, κόφτες σε ειδικά μαθήματα που βγάζουν εκτός πρώτης προτίμησης ακόμα και αριστούχους μαθητές».

«Ντροπή για τη χώρα να έχουμε κυβέρνηση που δεν σέβεται τα όνειρα της νέας γενιάς και τον κόπο των νοικοκυριών», είπε στη συνέχεια, τονίζοντας για ακόμη μια φορά τη δέσμευσή του πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και πως αν μέχρι του χρόνου τέτοιο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναβρεθεί σε θέση ευθύνης «θα αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία -τα παιδιά που κόπηκαν φέτος θα έχουν του χρόνου τη δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικά με τους φετινούς βαθμούς για να περάσουν στις σχολές που επιθυμούν να περάσουν».

Τέλος, ο Α. Τσίπρας είπε πως «η κυβέρνηση διαχειρίζεται με πολύ μεγάλη ελαφρότητα μια πολύ σημαντική υγειονομική κρίση και αναδεικνύει μέσα από την παιδαριώδη διαχείριση μια σειρά από αντιφάσεις που δεν κρύβονται».

Δείτε επίσης: Τσίπρας για Πόθεν Έσχες Μητσοτάκη: «Φανταστείτε να απέκρυπτα στοιχεία για την περιουσία μου. Θα ήταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις» (vid)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading